tetemes hátrányba kerültek

2021.02.13. 20:10

ZTE NKK: már az első félidőben eldőlt

A közel egy hónapos válogatott szünetet követően folytatódott a női kosárlabda NB I alapszakasza, melynek szombati mérkőzésén a ZTE NKK a Cegléd együttesét fogadta. A házigazdánál a hiányzó Mányoky Judit mellé, Kulcsár Bianka csatlakozott, akinek a kézfeje sérült meg egy edzésen. A találkozó már az első félidőben eldőlt, mivel a vendégek tetemes előnyt tudtak kiharcolni.

Jóna István

Szabó Petra, a ZTE NKK játékosa készül kosárra dobni

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE NKK-VBW CEKK Cegléd 49-90 (17-30, 6-23, 12-19, 14-20)

Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Praksch, Nagy, Varga-Záray

ZTE NKK: Dzombeta 16/3, Horváth Fru. 3, Dömötör, Szabó P. 16, Tuchscherer, csere: Úr 7/3, Chroméj 2, Horváth Fa. 2, Németh 3/3, Szabó K. Vezetőedző: Ambrus Péter

VBW CEKK Cegléd: Révész 6/6, Ortiz 16/3, Mcbryde 3/3, Sotiriou 17/6, Kobolák 8, csere: Gorjanácz 9/3, Szirony 4/3, Ruják 6, Moore 16, Viszmeg 3/3, Filipowicz 2. edző: Konstantinos Keramidas

Kipontozódott: Szabó P. 34’, Horváth Fru. 34’

Ortiz büntetőjével kezdődött a találkozó, majd a bosnyák válogatott Dzombeta szerzett egy távolit (3-1). Próbált keményen védekezni a házigazda, de Ortizt nem tudták tartani és 4. perc után már 7 pontnál járt (6-12). Ambrus Péter időt kért és még koncentráltabb játékot kért a lányoktól. Úr Boglárka ziccere után Horváth Fruzsina negyedik faultja után a padra kényszerült. A Cegléd főleg büntetődobásokkal szedett össze tíz pontos előnyt (10-20). A negyed hajrájában Szirony és Mcbryde távolijaival erősítette meg előnyét a vendégcsapat. Szembetűnő volt, míg a Cegléd 13-szor büntetőzhetett, addig a ZTE ötször (17-30).

Szabó Petra, a ZTE NKK játékosa készül kosárra dobni
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Nehezen találták a ritmust a csapatok a második játékrész elején. A 13. percben Szabó közelijére hét vendég kosár érkezett és újra időt kellett kérnie a hazaiaknak (19-37). A ZTE NKK támadójátéka akadozott, de a ceglédieké sem volt olajozott. A negyed második felében Gorjanácz távolijával húsz pont fölé kúszott a vendégek előnye (21-44). A félidőre teljesen szétesett a hazaiak játéka és tetemes hátrányt sikerült összeszedniük (23-51).

A nagyszünet után ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben: a ZTE NKK –nak semmi sem sikerült, míg a Cegléd dominált a palánkok alatt és négy perc alatt újabb tíz pontot tett rá a különbségre (25-63). A házigazdánál Szabó és Dzombeta tudott csak pontot szerezni. A vendégek görög edzője a negyed felénél szinte sort cserélt, ami némileg kiegyenlítette az erőviszonyokat. A ZTE NKK egyre bátrabban és pontosabban játszott, de a különbséget nagymértékben nem tudták csökkenteni (35-70).

A záró negyed már csak formaságnak tűnt, legalábbi is a vendégek részéről, míg a házigazda próbálta minél jobban csökkenteni a hátrányát. A 34. percben egymás után Szabó Petra és Horváth Fruzsina is kipontozódott, ami tovább nehezítette a zalaiak dolgát. A hajrában Németh Kincső és Szabó Kinga is lehetőséget kapott, előbbi egy szép távolival hálálta meg a bizalmat.

Ambrus Péter: „Nehéz helyzetünk volt, hiszen szűkebb volt a rotációnk. A fiataloknak viszont jobban kellett volna élni a lehetőséggel, itt főleg a harciasságra gondolok, ami nekem egy kicsit hiányérzetet jelent. Őszintén, nem erre számítottam ezen a találkozón.”

Konstantinos Keramidas: „Összességében elégedett vagyok a játékunkkal. A mai találkozón próbáltunk új dolgokat kipróbálni és gyakorolni, amiket a jövőben használhatunk majd.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában