női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokság

2021.02.25. 21:40

Kanizsai Vadmacskák SE: hiányzik egy vezér

A női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokságban szereplő Kanizsai Vadmacskák SE a Piros csoport egyik élcsapatát, az MTK-TFSE-t fogadta a szezon 17. fordulójában. A harmadik helyen álló fővárosiak igazolták a papírformát, a kanizsaiaknak pedig érzékeny veszteség Fuisz Viktória hiánya.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák SE– MTK-TFSE 75-97 (16-22, 23-27, 15-29, 21-19)

Nagykanizsa. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Kanizsai Vadmacskák: Budai 21, Jurkó 14, Baa 29, Zsámár 5/3, Füredi. Csere: Csuha 1, Szórád 3, Bánhegyi D. 2, Horváth L., Lamm.

Edző: Gábor Erzsébet.

A vendég fővárosiak gyakorlatilag rögtön a meccs elején igyekezték kezükbe venni az irányítást, és a 4. percben már tíz ponttal vezettek.

A KVSE onnan vette fel a mérkőzés fordulatszámát. A második tíz perc az elsőhöz hasonlóan a budapestiek „ellépésével” indult, viszont a hazaiak ezt követően már kevésbé tudtak zárkózni. Baa Dominika és Budai Dorina pontjai azért így is jól jöttek, sőt, a harmadik etap elején, tízpontos vendégvezetésnél akár fordulópont is jöhetett volna. Két sikeres hármasával azonban az MTK-TFSE jött ki ebből jobban és idővel már hússzal is vezetett. A látogatók igyekeztek tartani előnyüket, s ha néhány pontnyival zárkózott is a 11. helyen álló Vadmacskák, az ellenfél újított és biztosan nyerte a találkozót.

Jók: Baa, Budai.

Gábor Erzsébet: „Sajnos, egyik rutinos kosarasunk, a jelenleg sérült Fuisz Viktória hiá­nyát igencsak megérzi a csapat. Egyelőre még nincs olyan vezér, aki magához ragadná a kezdeményezést bizonyos helyzetekben. Igazából azonban még így is jó teljesítményt nyújtottunk. Nem vallottunk szégyent a rutinos, A csoportos játékosokat is felvonultató egyetemi csapat ellen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában