Három bajnoki arany

2021.01.22. 19:24

Kiválóan szerepelt a ZKSE a cyclocross ob-n

Három magyar bajnoki címet és további három érmet szereztek a Green Zone-ZKSE kerékpárosai a Miskolcon lezajlott cyclocross ob-n.

Varga Andor

ZKSE érmesei, balról: Szabó Léna, Bruchner Regina, Szücs Júlia, Horváth Szabolcs, Czenki Tamás és Kálmán Dániel Ákos Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu, Szabó Zoltán

A cyclocross a kerékpározás téli változata, a legfontosabb sajátossága, hogy a pálya egy részét futva, a biciklit cipelve kell teljesíteniük a versenyzőknek. A szezon idehaza több Magyar Kupa-versenyből áll (az utolsót éppen ezen a hétvégén rendezik meg), a legfontosabb azonban az országos bajnokság. Melyre az egerszegi klub 7 fiatal és 5 felnőtt (egész pontosan master korosztályú) versenyzővel nevezett.

ZKSE érmesei, balról: Szabó Léna, Bruchner Regina, Szücs Júlia, Horváth Szabolcs, Czenki Tamás és Kálmán Dániel Ákos Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu, Szabó Zoltán

– Az egyetemi körcsarnok mellett, zárt körpályán, nézők nélkül zajlott a viadal – mesélte Szabó Zoltán, a ZKSE utánpótlásának vezetője. – Érdekes volt a kihívás: délelőtt még fagyos, jeges volt pálya, mely ebéd után sártengerré olvadt. Minden versenyzőnket elismerés illeti. Czenki Tamás például úgy lett ezüstérmes, hogy fél körön át defektes kerékkel szenvedett a célig, Kerékgyártó Norbert pedig műszaki hiba miatt az utolsó másfél kört futva, a biciklivel a nyakában tette meg.

A bajnokok közül kiemelhető a ZKSE elnöke, Horváth Szabolcs, aki a Master2 kategória legjobbja lett – élete első bajnoki aranyérmét szerezve.

A ZKSE eredményei. Nők, U15: 1. Szücs Júlia, 2. Szabó Léna. U17: 1. Bruchner Regina. Férfiak, U15: 3. Kálmán Dániel Ákos. U17: 7. Endrédi Máté, 9. Ádám Szabolcs, 17. Rákosa Bence. Master2: 1. Horváth Szabolcs, 2. Czenki Tamás, 8. Dervalics Gábor, 11. Káldi Tamás, 16. Kerékgyártó Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában