Vereséggel mutatkozott be az új vezetőedző

2021.01.13. 21:55

Biztos Falco-siker a ZTE KK ellen

Szerda este a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK a Falco KC Szombathely vendége volt. Az esélyeknek megfelelően a szombathelyiek biztosan győztek, így vereséggel mutatkozott be a ZTE KK kispadján az új vezetőedző, Luca Bechi.

Kerkai Attila

Tyreek Duren (kékben), a zalaiak irányítója Evan Bruinsma mellett dob kosárra a szerdai, késő esti találkozón

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia-ZTE KK 81-70 (24-20, 22-8, 22-21, 13-21)

Szombathely, zárt kapuk mellett. Jv.: Földházi, Minár, Boros.

Falco KC: Váradi 4, Dancsecs 3/3, Benke 7, Bruinsma 14/6, Lake 7. Csere: Perl 15/3, Kovács B. 6/6, Keller Á. 13, Barac 12. Vezetőedző: Gasper Okorn.

ZTE KK: Duren 23/12, Bonifert 4/3, Delas 7/3, Vuko 10/6, Gleen 14. Csere: Donaldson, Szabó Zs. 8/3, Plézer, Völgyi 2, Simon 2. Vezetőedző: Luca Bechi.

Kipontozódott: Gleen (40.).

Elöször ült a zalai kispadon Luca Bechi, akit a napokban neveztek ki az egerszegi együttes vezetőedzői posztjára. Az olasz szakvezetőnek mindössze két napja volt, hogy ismerkedjen új csapatával, a zalaiak pedig bátran kezdtek, de gyorsan kirajzolódott, hogy a Falco KC jobb csapat... Ami mindenki előtt ismert volt, és azzal, hogy a vasárnap igazolt magyar válogatott Keller Ákos is csatlakozott a vasiakhoz, még erősebb is lett a Falco. A szombathelyiek vezettek (26-20), a ZTE KK számára pedig jött egy olyan időszak, amikor szinte alig talált gyűrűbe. Éppen ezért nem is volt meglepő, hogy a nagyszünetig a vasiak bőven elléptek (40-24), amit később is folytattak. A 22. percben 55-31-re ellépett a házigazda, ami előrevetítette a későbbieket. Az egerszegieknél Duren ugyan nagyon eredményesnek bizonyult, de minden mutatóban a Falco KC járt előrébb. Biztosan vezetett a vasi együttes, a ZTE KK a végére még visszajött tíz ponton belülre (74-66), amikor paprikásabb lett a hangulat, hiszen Perl és Duren szólalkozott össze. A Falco KC viszont annál jobb csapat, hogy ettől elbizonytalanodott volna. Hozta a kötelezőt, méghozzá biztosan.

Tyreek Duren (kékben), a zalaiak irányítója Evan Bruinsma mellett dob kosárra a szerdai, késő esti találkozón
Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában