A sprintszámok az erősségük

2020.12.15. 18:55

Zalai úszók remek helyezései az ob-n

Ahogy arról már röviden beszámoltunk a múlt héten, Varga Dominika, a Dél-zalai Vízmű SE úszója az 50 méteres női pillangóúszásban ezüstérmet szerzett a Kaposváron zajló felnőtt országos bajnokságon, ám születtek további értékes zalai helyezések is.

Kerkai Attila, Kühne László

Polgár Sándor mellett olimpikon tanítványa, Molnár Flóra (balról) és Varga Dominika (jobbról), aki kezd beérni

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Magyar Úszó Szövetség az idén Kaposváron rendezte meg a tavaszról áttett felnőtt országos bajnokságot A 122. felnőtt ob-n a DZVSE úszója, Varga Dominika 50 m pillangón (27,09) lett második, aztán a bajnokság utolsó napján is döntőzhetett. Ekkor Varga 100 m pillangón 1:01,11 perces eredménnyel a hatodik helyen végzett. A kaposvári napok után a sportoló örömmel vont mérleget.

Polgár Sándor mellett olimpikon tanítványa, Molnár Flóra (balról) és Varga Dominika (jobbról), aki kezd beérni Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Nagyon örülök neki, hogy minden számban, amiben indultam, döntőket úszhattam – örvendezett a kanizsaiak somogyi származású úszója, Varga Dominika. – Ráadásul valamennyiben egyéni csúcsot javítottam. Ötven gyorson egyébként a magyarok között a hatodik helyen végeztem, mert osztrák származású lett a győztes versenyző, így összességében két 6. helyezéssel és egy ezüstéremmel zártam az országos bajnokságot. Ez az eredménysor egy ilyen év után kimondottan biztató.

– Dominika teljesítménye remek, s mivel már évek óta magas szintet hoz, őt is, idézőjelesen, elveszíthetjük... – vette át a szót Dominika nagykanizsai edzője, Polgár Sándor.

– Versenyzőnk ugyanis Molnár Flórához hasonlóan az USA-ba, azon belül is Miamiba kerülhet ösztöndíjasként. A továbbiakban is képviselhet persze minket az itthoni bajnokságokon, melyek roppant nívósak. Azt hiszem, büszkék lehetünk arra, hogy ilyen jó sprinterek kerülhetnek ki tőlünk. Természetesen vannak olyan úszóink, akik a jövőben szintén érhetnek el figyelemre méltó eredményeket színeinkben, de azzal mindig számolnunk kell, hogy innen azért komoly esélye van az „elvándorlásnak”. És úgy tűnik, különösen a sprintszámokban, eredményesek tudunk lenni.

A Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub négy versenyzővel képviselte a klubot, valamennyien még utánpótláskorú versenyzők. A megyeszékhelyi úszók egyéni legjobbjaikat elérve, illetve Gergye Ákos révén két új megyecsúccsal zárták az év legjelentősebb hazai versenyét. Gergye Ákosnak és Nett Viviennek sikerült olyan időket úszni, ami elég volt az A-, illetve B-döntős részvételre. Gergye Ákos (2002-ben született) jó formaidőzítéssel 100 m (57,08) és 50 m (26,55) háton Zala megye eddigi legjobb időeredményét úszta.

Gergye Ákos a hátúszó számokban remekelt az ob-n
Fotó: ZH

Az 50 méteres hátúszásban a 4. helyen csapott a célba, míg 100 méteren nyolcadikként, illetve 200 m háton (2:04,67) a 6. helyen végzett.

A 14 éves Nett Vivien (2006) a felnőtt mezőnyben 400 m vegyesúszásban (5:09,66) remekelt az előfutamok során, s a 8. helyen kiharcolta az A-döntős részvételt, 200 m pillangón (2:21,91) a B-döntőben tudott a harmadik helyen végezni. Nett Vivien az 1500 méter gyorsúszásban (17:36,75) is elindult, ahol remek helytállással a 11. helyet szerezte meg.

Nett Vivien 14 évesen is már döntős lehetett
Fotó: ZH

Gergye Milán (2004) 100 és 200 méter, valamint 1500 gyorson állt rajthoz, s az erős mezőny közepén végzett egyéni legjobbjaival, Belső Fanninak (2005) 200 méter gyorsúszásban sikerült ugyanez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában