Már Könyves is ott lesz

2020.12.18. 20:00

A ZTE FC kemény csatára készül a DVTK otthonában

Ha nem lenne még egy korábbról elhalasztott mérkőzése, akkor a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata is úgy készülne a DVTK ellen, hogy számára is ez lesz az év utolsó találkozója. Szombaton a kék-fehérek a diósgyőriek vendégeként is szeretnének eredményesen szerepelni, ám egy sikerre éhes, és az életéért küzdő ellenfélre számít Boér Gábor is.

Kerkai Attila

Tajti Mátyás (a labdával) egyre jobb formába lendült sérülése után, ráadásul ismerősként térhet vissza a DVTK stadionjába, ahol két éve egy egész szezont játszott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A ZTE vezetőedzője ugyanis nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tényt, hogy a DVTK az utolsó, és hogy az utolsó idei mérkőzésére készül.

– Függetlenül attól, hogy a Diósgyőr az utolsó, ez egy roppant nehéz találkozó lesz a számunkra – vélekedett a pénteki elutazás előtt Boér Gábor. – Új edző érkezett a csapatukhoz, ami ilyenkor mindig szokott változást hozni, és olyan helyzetben van most a DVTK, hogy az életükért harcolnak. Biztos vagyok benne, hogy nekünk fognak ugrani. Megpróbáljuk ennek az ellenszerét megtalálni.

Tajti Mátyás (a labdával) egyre jobb formába lendült sérülése után, ráadásul ismerősként térhet vissza a DVTK stadionjába, ahol két éve egy egész szezont játszott Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A ZTE FC szerdán ­2-0-ra verte az MTK-t, a DVTK viszont (már az új edzővel, a felvidéki Geri Gergellyel) egy nagy pofonba szaladt bele a Bp. Honvéd ellen (5-1). Ebben a szezonban egyszer már találkoztak a szombati mérkőző felek, méghozzá Zalaegerszegen, amikor a ZTE FC 3-1-re győzött. És, ha már itt tartunk… Azon a szeptemberi összecsapáson Könyves Norbert két gólt is szerzett. Ott lesz ő is a ZTE FC keretében, ám a szakvezetésnek a szerdai játék láttán nem igazán lenne oka a változtatásra.

– Természetesen elutazik velünk Miskolcra Könyves, meglátjuk, állapota mennyit enged, de fontos lenne, hogy válogatott játékosunk újra megtalálja a góllövő cipőjét – mondta Boér Gábor, hiszen Könyves sérülés miatt kihagyta a szerdai mérkőzést. – Kialakult egy adott játékrendszerünk, erre kell alapozni, de a rendszertől függetlenül azt gondolom, hogy a játékosok koncentrációban és felelősségvállalásban is nagyon sokat léptek előre mostanra. Abból nem szabad kiindulni, hogy a Diósgyőr egy nagy pofonba szaladt bele szerdán, sőt, talán még elszántabb lesz ettől szombati ellenfelünk. Ahogy mindig, most is eredményesen szeretnénk hazatérni.

A ZTE FC-nek tehát nem ez lesz az idei utolsó mérkőzése, hiszen jövő szerdán az Újpest elleni, korábbról elhalasztott találkozóját pótolja a Megyeri úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában