Nem csak 3 pontot ér

2020.11.02. 20:00

Három vereség után nagyon kellett a siker a ZTE FC-nek

A ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapata sokat nyert szombati, felcsúti győzelmével. A megszerzett pontokon túl tartást is adhat a csapatnak a 2-1-es idegenbeli siker, és persze több önbizalmat, hiszen korábban arról is volt szó, hogy ez egy kissé megcsappant a csapatnál.

Kerkai Attila

Könyves Norbert (fehér, 42) fordul le a felcsúti Yoell Van Nieffről

Fotó: Kricskovics Antal

Három egymást követő vereség után érthető, hogy mentálisan nincs a legjobb állapotban egy csapat, annak ellenére, hogy a Honvéd, a Paks és a Budafok elleni vereségkor sem játszott kilátástalanul, sőt, helyenként jobban is futballozott ellenfelénél a ZTE FC.

Ilyen helyzetben minden magyarázkodásnak tűnik, még ha van is igazság az elhangzottakban. Felcsút után azonban nem kell magyarázkodni, hiszen a sikernek jó tulajdonsága, hogy gyorsan feledteti a korábbi rossz dolgokat. A Puskás Akadémia FC otthonában bejött a ZTE FC stábjának az az elképzelése, hogy három belső védővel állt ki a csapat, bár nem állítjuk, hogy ez volt a kulcs a győzelemben. Inkább az, hogy ezúttal pontosabban játszottak a zalaiak, akik – ezt Makra Zsolt megbízott edző is elismerte – korábban játszottak már jobban is, de volt, hogy úgy is kikaptak.

Könyves Norbert (fehér, 42) fordul le a felcsúti Yoell Van Nieffről
Fotó: Kricskovics Antal

A gólok viszont abba a kategóriába tartoztak, amelyekről érdemes beszélni. A védő Zoran Lesjak nem először „segíti ki” csapatát a fontos találatokkal, emlékezzünk csak az NB II-es bajnoki címig tartó menetelésre. Ezúttal viszont nem érkezett a kapu elé, nem robbant be és fejelt a hálóba, hanem 16 méterről gyönyörűen tekert a jobb felsőbe. Most már tudjuk: ő ilyet is tud… Szán­thó Regő találata talán még látványosabbra sikeredett, ő a 16-os sarkától nézett fel és lőtte ki az ellenkező felső sarkot. A meglátás és a kivitelezés is dicséretes volt, főleg egy olyan fiatal játékostól, mint ő. Önbizalom is kellett hozzá, s lám, hogy ez mennyit számít...

A munka folytatódik, a ZTE FC a 10. fordulóban a Kisvárda csapatát fogadja, újra vasárnap. Méghozzá azt a Kisvárdát, amely most vasárnap este 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt a 9. forduló zárómérkőzésén. Hogy Boér Gábor vezetőedző ott lehet-e a zalai kispadon, az majd csak a hét közepén dől el. Mint ismert, a ZTE FC szakvezetője is elkapta a koronavírust, jelenleg karanténban van, ami csütörtökön jár le. Negatív tesztet kell majd bemutatnia ahhoz, hogy vasárnap ott lehessen újra csapata kispadján.

Abban pedig bízni kell – és ez igaz most minden csapatra és azok minden tagjára –, hogy hasonló ok miatt nem esik ki senki, de persze erre semmi garancia nincs jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában