nézők nélkül mérkőztek

2020.11.11. 18:12

A ZTE KK kétszeri hosszabbítás után győzött az OSE ellen

Szerdán este végre a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata is bemutatkozott a bajnokságban, amely az Oroszlány együttesét fogadta. A zárt kapus találkozón a ZTE KK kétszeri hosszabbítás után szerezte meg a győzelmet.

Kerkai Attila, zaol.hu

Fotó: PU

Zalakerámia-ZTE KK – OSE Lions 93-91 (23-15, 12-23, 24-19, 13-15, 8-8, 13-11 )

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok, zárt kapuk mellett. Jv.: Győrffy, Kaskötő, Boros.

ZTE KK: Duren 14/6, Delas 29/9, Vuko 18/6, Polster A., Montae 132. Csere: Bonifert, Szabó Zs. 6, Simon K. 5/3, Plézer 6/3, Völgyi.

Vezetőedző: Ante Nazor.

OSE: Abell 12/3, Anderson 11, Bíró 12/3, Bailey 24/3, Anda. Csere: Kucsora 2, Hayes 11, Garamvölgyi, Illés 6/6, Morgen 11.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Kipontozódott: Simon K. (29.), illetve Hayes (48.), Anderson (48.).

Meccshangulatról – alighanem nem kell ecsetelni miért – szó sem lehetett és amúgy is: gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Elhunyt Lukácsffy Dénes, a ZalaSport tulajdonosa, s rá emlékeztek. A honlap a ZTE KK mérkőzéseit több, mint egy évtizeden át közvetítette.

Az Oroszlány úgy érkezett Zalaegerszegre, hogy négy mérkőzést már lejátszott (két győzelem, két vereség a mérlege), ugyanakkor a házigazda ZTE KK ebben a szezonban még nem lépett pályára bajnoki találkozón. A fiatalszabálynak megfelelően egy jól ismert név is a pályán volt, hiszen a 20 esztendős Polster Attila kezdett, és hát ki ne emlékezne édesapjára, Polster Péterre a zalai drukkerek közül, aki sajnos már nincs közöttünk...

Dehát, annyi a szomorúság manapság, hogy a meccs idejére legalább felejtsük is el, hiszen végre játszhattak, és ez volt a lényeg! Az várható volt, hogy a ZTE KK nehezen veszi fel a ritmust, de aztán az oroszlányi vezetésre (5-20) egerszegi fordítás volt a válasz (23-15). Ami leginkább Ante Delasnak, a zalaiak horvát légiósának volt köszönhető, aki ponterősen játszott, a másik oldalon Bailey volt a legeredményesebb, de állandósult a ZTE KK vezetése, igaz, sok hiba tarkította a játékot. Jött egy hosszabb pont nélküli időszak a hazaiaknál, az OSE pedig egyenlített (34-34), sőt hárompontos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Nem indult jól a ZTE KK szempontjából a második félidő, hiszen Bíró Olivér pontjaival nőtt az OSE előnye (37-43), aztán a ZTE KK egy 12-0-s rohammal fordított (49-46), ám ám az OSE jobban védekezett és dinamikusabban támadott és nem szakadt le. A hajrába úgy fordultak a csapatok, hogy még bármi lehet (65-65). A ZTE védekezése keményebb lett, másfél perccel a zárás előtt a ZTE KK vezetett (72-69), s úgy tűnt, ez elég lesz a sikerhez. Azonban Andersont hármas közben faultolták és 9 másodperccel a zárás előtt bedobta a büntetőket (72-72). A ZTE nem tudott betalálni, jöhetett a ráadás. Az utolsó pillanatig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4 másodperccel a vége előtt Delas két büntetője bement (80-80), de Bailey labdája lejött a gyűrűről és újabb hosszabbítás következett. Itt már az volt a kérdés, ki bírja tovább idegekkel és erővel, és szenvedett is mindkét csapat, de rendesen. A ZTE KK Vuko és Delas révén kicsikart egy ötpontos előnyt (91-86), ami bár fogyott a végéig, de elég maradt.

Győzelemmel kezdett tehát a Zalakerámia-ZTE KK a bajnokságban.

 

Fotó: PU
Fotó: PU
Fotó: PU
Fotó: PU

Élő bejelentkezésünk a mérkőzés első pillanatairól:

Képgaléria:

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/szabo-zsolt-most-mar-tenyleg-jatszani-akarunk-4667950/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában