Évadzáró teniszverseny Keszthelyen

2020.10.08. 19:17

Eke és Mészáros is szenior bajnok lett

A hét végén rendezte meg a Helikon TC évadzáró páros teniszversenyét. A kiváló időben 17 duó nevezett, akik Székesfehérvárról, Nagykanizsáról, Marcaliból, Zalaegerszegről, Budapestről (a Danubius csapata), Keszthelyről a Sun Teniszklubból és a házigazdáktól érkeztek.

Góth Imre

Balról Pécsi Attila, Mészáros László, Horváth Imre, Eke László és Farkas Kornél a minapi viadal után Fotó: a szerző

Az erőviszonyokat figyelembe véve négy csoportot alakítottak ki, melyekben alapvetően a jó hangulat és a játék dominált. A nap végén mindenki győztesnek érezhette magát, és ez alkalomból köszöntötte a Helikon TC elnöksége Mészáros Lászlót és Eke Lászlót, akik a szeptember végén rendezett 39. szenior magyar bajnokságon, a Gulyás István Emlékversenyen szép eredményeket értek el.

– A Helikon TC az országban a második legeredményesebb klubként szerepelt a bajnokságban – említette Horváth Imre, a klub elnöke, aki büszkén sorolta is az újabb szép sikereket.

Balról Pécsi Attila, Mészáros László, Horváth Imre, Eke László és Farkas Kornél a minapi viadal után Fotó: a szerző

Egyéniben az 55-ös korcsoportban Eke László, a 70-esben Mészáros László, míg párosban Roman Ferenccel egyaránt első helyezést értek el. Második lett Mészáros László a 65 éveseknél Orbán Zsuzsannával az oldalán, míg a 70 éveseknél Holló János és társa, Almai János szintén ugyanígy zárt.

– A szép eredmények arra predesztinálják a klubot, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk ennek a korosztálynak a versenyeire – folytatta Horváth Imre, aki későbbi terveikről is szólt. – A szenior­szövetséggel kötött megegyezésünk alapján mi is kapcsolódunk a Balaton öt városát összefogó körversenyhez. Balatonszárszón a Szárszó Szenior

Kupa, Balatonbogláron a Halker Kupa, Balatonakaliban a Huszár Kupa, Balatonfüreden a Szent István Kupa, Keszthelyen pedig a város szenior bajnokságára jövő júniusban kerül sor. A zárást a nemzetközi Lénárt László Emlékverseny jelenti majd, amit minden évben augusztus utolsó hetében rendezünk meg, immár négy évtizede. Ennélfogva nálunk lesz majd az eredményhirdetése is a Balaton Tournak elkeresztelt sorozatnak, és ilyet eddig még nem rendeztek Magyarországon. Kiváló pályákkal rendelkezünk, és arra törekszünk, hogy minél több versenyt tudjunk megrendezni a város és a térség érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában