A zalaiak közül csak az egerszegiek a 32 között

2020.10.28. 20:00

A ZTE FC ezúttal nem hibázott Lipóton

Ismét 3-1-gyel zárult a Lipót SE és a ZTE FC mérkőzése a labdarúgó Magyar Kupában, ám lényeges különbség a februári találkozóhoz képest, hogy szerdán az NB I-es ZTE FC győzött NB III-as ellenfele otthonában, és a szerdai játéknap után a négyből egyedüli zalai csapatként a legjobb 32 közé jutott.

ZH

A ZTE-játékosok itt már örülnek (jobbról Bedi Bence, Ziga Zivko és Szépe János), a zalaiak második találata után már a kapuban a labda Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Fotó: Huszar Gabor

Lipót–ZTE 1-3 (1-2)

Lipót, 200 néző. V.: Németh Á.

ZTE FC: Gyurján – Zivko, Szépe, Bobál – Tanasin, Tajti (Sankovic, 46.), Bedi, Gergényi (Szalai, 65.) – Vass P. (Favorov, 57.) – Szánthó (Sandro, 65.), Babati (Dragóner, 57.). Megbízott edző: Makra Zsolt.

Gólszerzők: Füredi (6.), ill. Szépe (8.), Bobál (27.), Szánthó (51. – 11-esből).

A ZTE FC együttese vezetőedzője nélkül érkezett a találkozóra, ugyanis Boér Gábor szerda reggel nem érezte jól magát, így elővigyázatosságból itthon maradt, a mérkőzésen pedig a másodedző Makra Zsolt irányította az egerszegi együttest. Gyorsan előnyhöz jutott az NB III-as házigazda, amikor a 6. percben Füredi a kapuba gurított. Gyorsan jött a válasz: a 8. percben egy középre ívelt labdát Szépe a hálóba fejelt. A 27. percben már vezetett a ZTE FC, amikor jobbról Szánthó adta be a labdát, amit Bobál D. továbbított kapura, a labda még megpattant Kovalovszki bokáján, és úgy jutott a hálóba. A második félidőben gyorsan növelte az előnyét a ZTE FC. A 51. percben Szánthót buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A sértett állt a labda mögé, de lövését Dénes kivédte. A játékvezető megismételtette a tizenegyest, mert szerinte a kapus elmozdult a gólvonalról, másodjára Szánthó a kapuba bombázott, 1-3. A mérkőzés hajtós jellege megmaradt, ám további gólok már nem estek, így a ZTE FC jutott a legjobb 32 közé, méghozzá megérdemelten.

A ZTE-játékosok itt már örülnek (jobbról Bedi Bence, Ziga Zivko és Szépe János), a zalaiak második találata után már a kapuban a labda Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Varga Péter: „A játékban és az eredményben is szoros mérkőzést játszottunk. A harmadik gólról inkább semmit… A Zalaegerszegnek további sok sikert kívánok.”

Makra Zsolt: „A kupában mindig veszélyes ellenfélen jutottunk tovább, amihez gratulálok a csapatomnak. Készülünk a hétvégi Puskás Akadémia elleni mérkőzésre, ami nagyon fontos lesz számunkra a bajnokságban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában