kártya

2020.09.15. 17:57

Szombaton már hetedszer rajtol az ultisok Göcsej Kupája

Szombaton rajtol hetedszer az ultis Göcsej Kupa, a ZTE kártyás szakosztályának éven át tartó versenysorozata.

Varga Andor

Lázár Béla, a ZTE kártyás szakosztályának vezetője Fotó: VA

– Nagyjából tíz éve annak, hogy Szalai István barátunk alkalmi kocsmai társaságokból ultis közösséget kezdett szervezni a városban – emlékezett a kezdetekre Lázár Béla, a szakosztály jelenlegi vezetője. – Több helyszínen is megfordultunk az évek alatt, elsőként pedig a Police-Ola egyesület fogadott be bennünket, és mostanra kialakult egy mag, amelynek tagjaira mindig számítani lehet. A Göcsej Kupa mindig is nagy népszerűségnek örvendett, és bízunk benne, hogy ez így lesz a következőkben is.

Lázár Béla, a ZTE kártyás szakosztályának vezetője Fotó: VA

A viadalon lesznek változások. A legfontosabb, hogy az alapszakasz tíz helyett újra 12 versenyből áll, a végső sorrend megállapításánál pedig a legjobb tíz eredményt veszik figyelembe – vagyis kétszer lehet hiányozni. A végén pedig nemcsak a legjobb 15-nek rendeznek döntőt, de lesz helyosztó a 16–30. pozíciókban is, így szeretnének minél többeket motiválni a játékra.

Az első forduló szeptember 19-én 10 órakor kezdődik majd a Volán Sörözőben (Gasparich út). A szervezők a kézfertőtlenítés lehetőségéről gondoskodnak, maszkot végig viselni kell, illetve kérik: akinek kapar a torka vagy esetleg hőemelkedése van, ezúttal maradjon inkább otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában