Sorsoltak a kupában

2020.09.10. 20:48

Öt zalai együttes kapott ellenfelet csütörtökön

Csütörtökön este készítették el a labdarúgó magyar kupa országos főtábláján az első kör párosítását. Zalából a 128 között öt együttes volt érdekelt, miután lezajlottak a megyei selejtezők.

Kerkai Attila

Könyves Norberték (jobbról) Mezőkeresztesre látogatnak

Fotó: KT

A 128-as főtáblán az NB I.-es és NB II.-es csapatok kiemeltek voltak, azaz nem kerülhettek össze. Ellenfeleik minden esetben alacsonyabb osztályból kerültek ki és ők lesznek a pályaválasztók. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a főtábla első teljes körének mérkőzéseit szeptember 18–20-án rendezik, ezzel is lehetőséget teremtve a kisebb csapatoknak kiemelkedő összecsapások rendezésére. Jövőhéten nem rendeznek bajnoki fordulót az NB-s osztályokban.

Könyves Norberték (jobbról) Mezőkeresztesre látogatnak
Fotó: KT

A sorsolás alapján ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapatának ellenfele az MK első fordulójában a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályban szereplő Mezőkeresztes VSE együttese lesz.

A Zala megyei I. osztályból felkerült együttesek közül a Teskánd KSE csapata NB III.-as ellenfelet kapott a Taksony SE révén, így a teskándiak lesznek pályaválasztól. Ahogy a Zalaszentgrót is hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást, amely az NB III-as Nagyatádot kapta ellenfélül. A Csács-Nemesapáti csapata ugyancsak harmadik vonalbeli együttest kapott, így a CsácsNSE ugyancsak hazai környezetben léphet pályára.

Az FC Nagykanizsa NB III-as gárdája hosszú útra készülhet a jövő héten, ugyanis a Heves megyei I. osztályban szereplő Gyöngyöshalász SE lesz a riválisa, így idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást. a jövő hét végén.

A magyar kupa mérkőzések pontos időpontját később közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában