szelték a Maty-ér vízét

2020.09.23. 20:12

A kanizsai Kiskó Réka triplázott a szegedi ORV-n

Huszonkét ország kajak-kenusainak részvételével rendezték meg Szegeden az Olimpiai Reménységek Versenyét, melyen a magyar utánpótlás-válogatott csapatok tagjaiként kanizsaiak is szelhették a Maty-ér vízét.

Kühne László

Kiskó Réka felkészülése remekül sikerült

Fotó: a szerző

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub ifjú kajakosai már az ezres döntőkben jól szerepeltek, mivel férfi K-1 1000 méteren a 17 éveseknél Kurucz Levente, női kajak egyes 1000 m-en a serdülőknél Kiskó Réka győzött. Az U17-es női K-2 1000 méteren az úgyszintén nagykanizsai Decsi Dorina-Kálovics Adél egység nyert.

Kiskó Réka felkészülése remekül sikerült
Fotó: a szerző

Serdülő női K-1 500 méteren Kiskó, férfi U17 K-1 500-on pedig Kurucz folytatta az „aranytermelést”, az U17 női K-2 500 méteren a szintén Sári Nándor mesteredző edzette, mostanság már ugyancsak Plastex KKKK-igazolás Decsi Dorina és a kanizsai Kálovics Adél duója lett második.

A Maty-éri Olimpiai Reménységek Versenyén az utolsó nap a 200 méteres versenyszámokról szólt. Női kajakban Kiskó, a férfiaknál pedig Kurucz mehetett a harmadik elsőségéért. Közel volt ugyan a triplázáshoz Kurucz, de a sprinttávon be kellett érnie ezüstéremmel, nem sokkal később Kiskó azonban az U16-ban harmadszor is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Decsi Dorinát női U17 K-2 200 méteren bronzérmesként köszöntötték az eredményhirdetéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában