Találkozó

2020.08.03. 11:24

Motorbőgés és porvihar volt szombaton Hahóton

A sárdagasztást mindössze mesterséges pocsolyák garantálták, ám a lucskon-posványon kívül mindenben bővelkedett a szombati off-road találkozó: speciális, átalakított terepjárókban, porviharban, népes látogatógarmadában és természetesen nagy buliban.

Szabó Zsófia

A dél-zalai nagyközség jeles eseményeinek sorába tartozik immár esztendők óta a találkozó, amely pár fős terepjáró-megszállott bulijából nőtte ki magát igazi közösségi programmá. Szabó Zsolt polgármester elmondta: a járvány miatt az idei rendezvény megtartása ugyan sokáig lutri volt. Azaz, nem mertek, nem tudtak ideje korán „ráhangolódni” az eseményre.

-Ugyanakkor, a kezdeti bizonytalanságok ellenére, kiválóan sikerült az idei fesztivál – részletezte Szabó Zsolt, a falu első embere. -A lakosság és a községünkhöz ezer szállal kötődő baráti társaságok minden esztendőben nagyon várja a találkozót s egyáltalán azt, hogy együtt, jó hangulatban töltsünk egy napot. Rengetegen látogatnak a megye számos pontjáról, Zalaegerszegtől Alsórajkig, az eseményünkre, amit idén kiegészítettünk más programmal is, hogy minden generációt megszólítsunk. A felnőtteknek az autós programokon túl este bulival készültünk. A gyerekeket légvárral és henna-, valamint csillámfestéssel vártuk. Nagyon örülünk, hogy jól sikerült a rendezvényen: több száz vendégünk volt a találkozón – összegezte a falu első embere.

A település vezetőjén túl a találkozó Verasztó László és Gáspár András vállalkozók „erőfeszített” munkáját is dicséri. Utóbbi a rendezvény szakmai hátteréről elmondta: többnyire saját építésű autókkal vettek részt, illetve versenyeztek a „műfaj szerelmesei” a hahóti, focipálya tőszomszédságában lévő speciálisan kialakított pályán.

-Közel negyven autó, nagyobbrészt dzsipek, samurai-ok, vitarak, pajerok illetve ezek „vegyületéből épített” ügyes járművek vettek részt a baráti hangulatú programon, ahol a kijelölt pályán, előírt feladatokat kellett teljesíteniük – jelezte Gáspár András. – Nem az számított, ki volt a legjobb, hanem, hogy jól érezzék magukat az autósok. Ami a pályánkat illeti, az évek folyamán ráncfelvarrásokon esett át. Kezdetben sík terület volt, aztán gyarapítottuk idővel különböző akadályokkal. Bonyolítottuk, hogy minél izgalmasabb legyen. Off-road – nem pedig triál – típusú pályává alakítottuk. Direkt nem teljesíthetetlen, nehéz pályává formáltuk, mivel azt szeretnénk, hogy aki hozzánk látogat a találkozóra jól s biztonságban érezze magát, ne pedig az autóját tegye tönkre – összegezte Gáspár András, a főszervezők egyike, hozzátéve: a jövőben tovább bővítenék a pálya területét, hogy minél változatosabb legyen és minél több autóst vonzzon.

A hahóti off-road találkozót hajnalig tartó szabadtéri mulatsággal fűszerezték meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában