I. Grand Gella Giro Kupa

2020.07.20. 20:00

Bronzéremmel nyitott az új kanizsai igazolás

Az országúti kerékpáros idénynyitó, I. Grand Gella Giro Kupa Tótvázsonyban az ott történt tömeges baleset miatt került a figyelem középpontjába. A viadalon a kanizsai Teker Egyesület újonnan igazolt balatonlellei ifjú tehetsége, a 12 éves Bognár Balázs a harmadik helyen ért célba.

Benedek Bálint

Bognár Balázs verseny közben

Fotó: a szerző

A fiatal két éve a balatonboglári Balatoni Úszóiskola és Szabadidő SE-ben kezdett versenyszerűen kerékpározni, ahol korcsoportjában az abszolút 5. helyen végzett. Tavaly ugyanebben a klubban már a második helyet szerezte meg, az idén márciusban igazolt a kanizsai egyesülethez.

Bognár Balázs verseny közben
Fotó: a szerző

A szezon első összecsapásán a versenyzőknek a 16 kilométer hosszú Tótvázsony, Balatonszőlős, Pécsely, Tótvázsony kört kellett teljesíteniük, néhol 6-8 százalékos emelkedőkkel. Az U13-as kategóriában induló Bognár két kört, vagyis 32 kilométert teljesített. Az időjárás nem kedvezett a mezőnynek, hiszen szinte végig szembeszélben tekert a közel 40 fős társaság. Erős versenytársakkal, nagy tempójú versenyen a kanizsai klub kerékpárosa a 3. helyen végzett. Az ifjú már készül a következő megmérettetésre, amit augusztus 8-án Komáromban, a Csillagerődnél tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában