Verseny az online térben

2020.06.17. 20:08

Az egerszegi női kosarasok is teljesítették a kihívást

Véget ért a kosárlabdázók körében a „Hazai pályán!” elnevezésű online kihívás. A járványügyi veszélyhelyzet alatt 34 csapat vett részt a sorozatban, és a ZTE NKK/ZKTE alakulata a 12. helyen zárt.

Jóna István

A zalai edzők, mint Horváth Zsófia és Hersics Adrienn példát mutattak a fiataloknak

Fotó: Jóna

A szervezők a bajnoki küzdelmek megszakítása, majd lezárása idején, az edzések és a mérkőzések helyén támadt űrt igyekeztek betölteni a versengéssel, amely tíz héten át zajlott (kéthetes előszezon, valamint 4-4 hét alapszakasz, illetve rájátszás), és az iskolai tanévvel egy időben zárult.

A zalai edzők, mint Horváth Zsófia és Hersics Adrienn példát mutattak a fiataloknak
Fotó: Jóna

Az egerszegi klubnál az edzők és a felnőtt csapat tagjai is nagy lelkesedéssel vágtak bele a kihívásba, hogy saját példájukkal ösztönözzék a fiatalokat a részvételre.

– Ebben a példátlan helyzetben, amikor a csapatsportokban teljesen leáll az élet, fontos volt az összetartozás erősítése a gyerekekben – mondta a program jelentőségéről Horváth Zsófia, a ZTE NKK vezetőedzője, aki maga is részt vett a viadalban. – Dicséret illeti a szervezőket, akik remek ötlettel és jó kivitelezéssel rukkoltak ki. Rengeteg mókás, néha nehéz feladatot oldhattunk meg, ami végig a kosárlabdához, az ügyességhez kötődött. Edzőtársaimmal elsősorban példamutatásból csináltuk. Sokszor együtt vettük fel a fordulók feladatait, de eközben jól is szórakoztunk. Minden korosztályunkból voltak, akik vállalták a kihívásokat, többen a saját mezőnyük legjobbjai közt végeztek.

A résztvevők odahaza rögzítették, majd feltöltötték a netre, hogyan sikerült megoldaniuk az egyes feladatokat. A szervezők hetente több száz felvételt elemeztek és értékeltek. A hét elején pedig közzétették a „Hazai pályán!” sorozat végeredményét. A győztes a MEAFC csapata lett, így hozzájuk került a Karantén Kupa. A dobogó másik két helyéért nagyon szoros verseny zajlott a Tatai SE és a BEAC csapatai között, végül a tatai fiúk az utolsó fordulóban előzték be az újbudai lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában