Koronavírus Zalában

2020.05.17. 20:46

Az NB III-ról sem mondtak még le a Hévíz SK labdarúgói

Megkezdte a közös edzéseket a fürdőváros labdarúgócsapata. A klub az NB III-ra és a megyei I. osztályra is készül…

Péter B. Árpád

A gárda heti két labdás edzést tart. A háttérben Damina László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A koronavírus-járvány miatt 11 fordulóval a tervezett zárás előtt, a fehér asztal mellett kiesett a Hévíz a harmadik vonalból, ám az MLSZ egyelőre nem hozta nyilvánosságra a feltöltési szabályokat, így az egyesület több forgatókönyvre is készül a folytatást illetően. S mivel a korlátozások enyhültek, már együtt (is) gyakorol a csapat – egészen addig, amíg az idény tartott volna.

– Tíz hete játszottuk az utolsó bajnoki meccsünket, jó formában voltunk, de a járvány megakadályozta, hogy a pályán bizonyítsunk – fogalmazott Damina László vezetőedző. – A játékosok azóta otthon edzettek, futó és regenerációs programot kaptak. Munkájukat jeladós óra segítségével mértük, értékeltük, s ez alapján mondható: becsülettel dolgoztak, fejlődtek és az állóképességük is jónak mondható, ezt láttam igazolni első két közös tréningen is.

A gárda heti két labdás edzést tart. A háttérben Damina László
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A tréner szerint persze a társak, az edzők és az ellenfelek jelenléte hiányzott, monoton is egyedül edzeni, ám a játékosok a karanténban jól teljesítettek. A közös munka, a csapatélmény viszont hiányzott, ezért is döntöttek úgy, hogy mostantól tartanak labdás edzéseket, együtt.

A csapat tagjai hetente kétszer találkoznak, szerdán és pénteken, négy alkalommal pedig otthoni feladat, nagyrészt futás vár rájuk, a bajnokság (eredetileg tervezett) végéig. Mindennek célja az, hogy a nyári felkészülés kezdetén minél jobb állapotban legyenek.

– Készülünk az NB III-ra és a megyei I. osztályra is, bár a feltételes mód nehezíti a munkát, a tervezést – mondta Damina László. – A számolgatással nem foglalkozunk, amikor egyértelmű lesz a helyzet, abban az osztályban szeretnénk a legjobb teljesítményt nyújtani, amelyben indulhatunk. Készülünk az NB III-ra és a megyei I. osztályra is, és abban bízunk, hogy a pályán bizonyíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában