Férfi röplabda

2020.03.15. 18:22

ZTE RK: idegenbeli sikerükkel már nem nyeretlenek

A férfi röplabda NB II Nyugati csoportjában a rájátszás első kör utolsó mérkőzésén a ZTE RK a szomszédvár szombathelyi SZOESE gárdájához utazott. Az egerszegiek szoros csatában megszerezték első győzelmüket.

Jóna István

Egy korábbi mérkőzésen Molnár Bence (4) ejt, a háttérben Koós Krisztián (10). Mindketten ott voltak Szombathelyen is

Fotó: Pezzetta

SZOESE–ZTE RK 1:3 (17, -23, 23, 15)

Szombathely. Jv: Barabás, Őri

ZTE RK: Gyenes, Horváth H., Horváth R., Koós, Molnár B., Karamán. Csere: Légrádi (liberó), Paksy. Edző: Domokos Lajos, Markó Gábor.

A találkozót még azt megelőzően rendezték meg, hogy a koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség is felfüggesztett minden, az égisze alá tartozó hazai verseny megrendezését.

Egy korábbi mérkőzésen Molnár Bence (4) ejt, a háttérben Koós Krisztián (10). Mindketten ott voltak Szombathelyen is
Fotó: Pezzetta

Szűkös kerettel érkezett a ZTE a vasi csapathoz, amely minden tekintetben esélyesebb volt. Ennek ellenére az egerszegiek rögtön az első szettben meglepték játékukkal a házigazdát és fokozatosan növelve előnyüket győztek (25-17). A következő játszmában viszont a Szombathely csapata villámrajtot vett, hogy aztán elkezdjen kapaszkodni a ZTE RK. A zalaiak 22-22-nél érték utol ellenfelüket, s jó esélyük volt megnyerni ezt a szettet is, de bosszantó és ki nem kényszerített hibák miatt minimális különbséggel a SZOESE örülhetett. A harmadik játszma elején tartotta a lépést a házigazdával a ZTE, ami döntőnek bizonyult, hiszen ekkor jöttek jól a pontok az egerszegieknek, mert ebben a játékrészben ők nyertek minimális különbséggel (25-23). Ez a fejlemény pedig mintha kedvét is szegte volna a szombathelyieknek, hiszen az utolsó játszmában már csak az volt a kérdés, hogy a ZTE RK együttese milyen arányban zárja le a mérkőzést (25-15).

Domokos Lajos: „Az előjelek, és szűkös keretünk alapján nehezebb mérkőzésre számítottam, szerencsére helyén volt a srácok szíve, a kezük pedig nem remegett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában