Nem lett derűs a tavaszi nyitány

2020.03.11. 18:17

Női labdarúgó NB II: két zalai vereség

Nem mondhatni, hogy túlzottan sikeres lett volna az NB II-es zalai női labdarúgócsapatok tavaszi nyitánya. Bár mezőnyben talán nem mutatkozott akkora különbség, mint amekkorát az eredmény sejtet, a Ziccer NLSE 4-0-s vereséget szenvedett Ajkán, a ZTE FC pedig meglepetésre hazai környezetben kapott ki.

Bedő István, Kühne László

Pont nélkül maradtak – egy kép a tavalyi zalai rangadóról

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

FC Ajka–Ziccer NLSE 4-0 (2-0)

Ajka, 30 néző. Jv.: Bognár R.

Ziccer: Balassa Sz. – Buncsák, Molnár L., Boros, Galamb, Farkas Cs., Szabó Zs., Molnár R., Horváth E., Latin, Sóstai. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Ferencz (20., 88.), Hannig (30.), Tóth T. (78.).

Ugyan a két csapat közt már a forduló előtt is jelentős különbség mutatkozott a tabellán, a sereghajtó dél-zalaiak úgy keltek útra, hogy jó eredményt szeretnének elérni a meccsen – ez pedig minimum egy pont megszerzését jelentette volna. Jó ideig nem is ment rosszul a játék a kanizsaiaknak, ugyanakkor már az első félidőben az egyéni hibák keresztülhúzták számításai­kat. A második félidőben a vendégek még inkább próbáltak támadni, ez pedig magával hozta az ajkai kontrák lehetőségét. A Veszprém megyeiek a mérkőzés hajrájában újabb gólokat szereztek, és így a végére fölényessé tették megérdemelt győzelmüket.

Benedek József: „Felvetődött bennem a kérdés, mi lesz később, ha most sem tudtunk legalább pontot szerezni. Mert vallom, hogy egyáltalán nem voltunk játékban rosszabbak ellenfelünknél.”

Jók a zalaiak közül: senki.

Pont nélkül maradtak – egy kép a tavalyi zalai rangadóról
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

ZTE FC–Credobus Mosonmagyaróvári TE 2-4 (2-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh.

ZTE FC: Császár H. – Nagy B., Szegedi (Bánfi), Császár F. (Sopronyi), Kerkai (Nádasdi), Bicsák, Csincsa (Tauker), Lelovics, Jelenics, (Hetyei), Csidei, Horváth V. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Csincsa (10.), Csidei (31.), illetve Csötönyi (20., 52., 79.), Kardos (68.).

Az első félidőben a széltől támogatott ZTE gyorsan megszerezte a vezetést, de a vendégek tíz perc múlva egyenlítettek. Harminc perc után ismét a zalaiaknál volt az előny, akik így elégedetten vonulhattak szünetre. Talán túlzott is volt ez az érzés, ugyanis fordulás után a ZTE úgy gondolta, hogy már megnyerte a mérkőzést, ám a vendégek másképp vélekedtek erről. A mosoniak a három gólt szerző Csötönyi Tímea vezérletével fordítottak.

A mérkőzés esélyese a ZTE volt, de a házigazdák az első félidő után túlzottan megnyugodtak. A Mosonmagyaróvár pedig borította a papírformát és megérdemelten nyert.

Pergel Andrea: „Játékosaimból hiányzott a kellő koncentráció, a Mosonmagyar­óvár megérdemelten nyert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában