Magyar Kupa

2020.03.06. 21:08

A bronzéremért játszhat a ZTE NKK

Pénteken este a ZTE NKK női kosárlabda csapata Pécsett, a Magyar Kupa elődöntőjében a Szekszárd együttesével csapott össze a fináléba kerülésért. A megfogyatkozott a ZTE NKK a második negyedtől nem tudta megállítani a Szekszárd lendületét, így szombaton a bronzéremért léphet pályára.

Kerkai Attila

A ZTE NKK amerikai játékosa (fehérben) 19 pontig jutott a Szekszárd ellen.

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-86 (20-15, 9-30, 14-20, 13-21)

Pécs, 400 néző. Jv.: Tőzsér, Balogh, Goda.

ZTE NKK: Nagy D. 14, Burkholder 10/3, Delic 3/3, Horti 8, Hayes 19. Csere: Kovács G., Jurkó., Kuttor, Horváth Fr., Horváth Fa.

Vezetőedző: Horváth Zsófia.

Szekszárd: Studer Á. 2, Theodoreán 7/3, Marshall 21/12, McCall 17, Ruzickova 14. Csere: Bálint R. 10/3, Krnjic 8, Dojkic 3, Miklós M. 2, Studer Zs. 2, Horváth D., Holcz. Vezetőedző: Zeljko Djokic.

A ZTE NKK a csütörtöki, kimerítő, de győztesen megvívott Győr elleni győztes találkozója után pénteken este a Szekszárddal csapott össze a fináléba kerülésért. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az egerszegieknél Janis Ndiba Boonstra a Győr ellen Achilles-ín szakadást szenvedett, így tovább szűkült Horváth Zsófia vezetőedző rotációs lehetősége. A Szekszárd előző nap simán legyőzte az NKE-Csata csapatát, így talán pihentebben várta az elődöntőt. Ennek ellenére a ZTE NKK az első negyedben remekelt és vezetett. Egészen a második negyed közepéig ez volt a helyzet, amikor a zalaiakat az agresszív játékával hibákra kényszerítették a tolnaiak. Ekkor nagyon meglépett a Szekszárd és jelentős előnyre is tett szert (29-45).

A ZTE NKK amerikai játékosa (fehérben) 19 pontig jutott a Szekszárd ellen.

A második félidőre az volt a kérdés, hogy a ZTE NKK tud-e még újítani, ám egyértelműnek tűnt, hogy a Szekszárd erőfölénye már az tolnaiak oldalán állt. Jól semlegesítették az egerszegiek kulcsjátékosait, akik az előző napi csata után érthetően már fáradtabbak voltak. Marshall nagyon energikusnak bizonyult a Szekszárdban, vele nem tudtak mit kezdeni a zalaiak (38-57). A Szekszárd abszolút kézben tartotta a mérkőzést. Az utolsó negyedben már mindkét csapat készült a szombati éremcsatákra, tartalékjait is bevetette, hiszen a találkozó eldőlt. Megérdemelte nyert a Szekszárd, de igazából ez volt a papírforma is.

A másik elődöntőben a Sopron Basket ha nehezen is, de 99-90-re legyőzte a TFSE-MTK csapatát, így bejutott a szombati (17.00) fináléba, ahol az ellenfele a Szekszárd lesz. A bronzcsatában 14.30-tól a ZTE NKK a TFSE-MTK együttesével mérkőzhet meg a bronzéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában