Egyre jobb időket ér el

2020.02.12. 09:21

Szűcs Valdó tovább javította egyéni csúcsát Lódzban

A fedettpályás szezonban remeklő Szűcs Valdó 7.57 másodperces egyéni csúccsal nyerte meg a férfi 60 gátat a lengyelországi Lódzban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.

Kerkai Attila

A fedett-Eb után Szűcs Valdó ismét világversenyen indul

Fotó: ZH

A lengyelországi viadalra már úgy érkezett Szűcs Valdó, hogy előtte kétszer is megdöntötte egyéni legjobbját 60 méter gáton. Sőt, mi több, a hétvégi, Turunban rendezett viadalon már a 7,60-as határt is átlépte (7,59) a Zalaszám-ZAC versenyzője, aki tavaly a glasgow- i fedett pályás Eb-n már középdöntős volt. A Lódzban rendezett Orlen Cup elnevezésű hétközi, újabb viadalon aztán tovább faragott a legjobbján.

Szűcs Valdó a tavalyi fedett pályás Eb-n a gát felett. Kár, hogy az idén nem lesz se Eb, se vb fedett pályán
Fotó: ZH

 

Szűcs Valdó az előfutamot (7,70 mp) biztosan nyerte a lengyelországi viadalon, aztán a döntőben tovább javított futásán. Ami nemcsak győzelmet ért, de a 7,57 mp-es időeredménye új egyéni rekord és négy századra megközelítette Baji Balázs fedett pályás országos rekordját is (7,53). Az angol James Hillier és Kámán Ferenc irányításával készülő Szűcs Valdó a jövő heti országos bajnokságon akár össze is csaphat Baji Balázzsal, ha világbajnoki bronzérmes gátasunk hosszú sérülése után rajthoz áll. Kámán Ferencet pedig arról kérdeztük, a nemzetközi mezőnyben hova helyezhetők Szűcs Valdó eredményei, ám mindennél beszédesebb: az egerszegi atléta Lódzban a ciprusi olimpiai és világbajnoki döntős, a tavalyi fedett pályás Eb győztesét, Milan Trajkocicot is maga mögé utasította.

Ezek már nemzetközi szinten is komoly eredményeknek számítanak, Valdó a mostani egyéni csúcsával Európában a harmadik, a világon pedig a hatodik legjobb eredménnyel rendelkezik mondta Kámán Ferenc. Én úgy látom, hogy van még benne tartalék, fizikálisan ugyanis nagyon rendben van most. A fedett pályás formát eredetileg úgy időzítettük volna, hogy a március eleji világbajnokságon érte volna el a csúcspontját. Mivel törölték a vb-t, a jövő hét végi országos bajnokság után egyből elkezdjük a felkészülést a szabadtéri szezonra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában