Mátéffy Gábor és Nagy Olivér is dobogós volt

2020.02.10. 21:38

Két zalai bronzérem a rangsorversenyről

Az idei esztendő első ifjúsági dzsúdórangsorversenyét szervezték meg a fővárosban, és a közelmúltban rendezett erőpróbán zalai indulók is voltak.

Kerkai Attila

Mátéffy Gábor (jobbra) edzőjével, ifj. Nagysolymosi Sándorral

Fotó: ZH

A viadal egyben válogatóverseny is volt, így érthető, hogy nagyon magas indulói létszámot regisztrálhattak a szervezők. A 261 fős mezőnyben megyénket a Zalaegerszegi Judo SE és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa képviselte, s mindkét zalai klub elmondhatja, hogy a pontszerző helyezések mellett érmet is hazahoztak.

Mátéffy Gábor (jobbra) edzőjével, ifj. Nagysolymosi Sándorral
Fotó: ZH

A Zalaegerszegi Judo SE tagjai közül Mátéffy Gábor (50 kg) felkapaszkodott a dobogóra, hiszen bronzéremmel zárta a verseny. Klubtársai közül Herczeg Zsombor a 60 kg-os súlycsoportban ötödikként végzett a fővárosban, Ódor Noel pedig súlycsoportjában a 9. helyen zárt.

Nagy Olivér
Fotó: ZH

A Nagykanizsai Judo Klub-­Röntgen Kanizsa részéről Nagy Olivér volt az, aki szállította az érmet. A kanizsai dzsúdós a +90 kg-os súlycsoportban állhatott fel a dobogó alsó fokára, vagyis bronzérmet szerzett. A leányok mezőnyében, az 52 kg-os súlycsoportban Garai Emese a 7. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában