A Lipót becsülettel küzdött, de kijött a két osztálynyi különbség

2020.02.19. 19:50

A ZTE FC jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában

Kétgólos előnyből várta az NB III-as Lipót Pékség SE a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját az élvonalbeli ZTE FC ellen. A szigetközi együttes nem tudta megőrizni az első találkozón megszerzett előnyét, a ZTE FC hazai pályán magabiztosan győzött, és 6-4-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC – Lipót Pékség SE 5-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 1062 néző. Jv.: Barna (Kiss B., Aradi).

ZTE FC: Demjén – Bolla, Kocsis, Katanec (Bobál D., 74.), Bedi – Katelaris – Radó (Bőle, 60.), Ostrek, Stieber (Mitrovic, 62.), McWoods – Babati. Vezetőedző: Márton Gábor.

Lipót Pékség SE: Dénes Zs. – Simita, Bieder, Zámbó, Kapa Márkó – Tóth L. – Farkas, Varga T. (Schillinger, 64.), Csete (Vörös Torma M., 64.) – Ziomonyi, Harsányi (Molnár, 84.). Vezetőedző: Varga Péter.

Gólszerzők: McWoods (30.), Ostrek (32., 61), Bedi (55.), Babati (70.), illetve Zimonyi (75.).

Egy hete nem kis meglepetésre 3-1-re győzött az NB III-as csapat, a visszavágó előtt pedig Varga Péter, a kisalföldiek szakvezetőjét kérdeztük arról, milyen hangulatban várják a visszavágót az élvonalbeli rivális ellen. Elöljáróban Varga Péter elmondta, hogy Kovalovszki Máté eltiltás, Nagy Olivér térdproblémák, Nyári Martinra pedig bokasérülés miatt nem számíthatott ezen a találkozón.

Ostrek indul meg a Lipót kapuja felé, melyet szerdán kétszer is sikerült bevennie
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

-Jó a hangulat, mondhatni nyugodt, de persze pár játékosomnak biztosan szokatlan lesz egy ilyen stadionban pályára lépni. Azt sulykoltam, hogy győztes első meccs után érkezünk, nyugodtan játszanak. Hazai környezetben a ZTE FC esélyesebb, élvonalbeli csapat az ellenfél, meglátjuk, mennyire növünk fel a feladathoz.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A ZTE FC összeállítása semmi meglepetést nem tartogatott, s ahogy Márton Gábor vezetőedző előzetesen elmondta, olyan csapatot akar a pályára küldeni, amely kellően erős, de a hét végi bajnoki találkozóra is gondolnia kell. Nagyjából száz lipóti szurkoló kísérte el a visszavágóra csapatát, a 2. percben pedig Zimonyi máris lőhetett, de a labda elakadt egy lábban. A ZTE FC természetesen kezdeményezőbb volt, a 16. percben gyors támadás végén McWoods lövését a kapus bravúrral védte. A Lipót kulturált futballt mutatott be, a 18. percben Farkas elfutása után hárított a zalai védelem. A 27. percben Babati lépett ki középen, gólhelyzetben érkezett egy láb, de elmaradt a büntető, ami véleményes volt. A 30. percben pedig már vezetett a ZTE: Ostrek középre adását McWoods kezelte le, és a 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 1-0. A 32. percben pedig nőtt az előny: Ostrek 20 méterről szabadrúgásból remekül tekert a kapu jobb oldalába, 2-0. Ezzel már az egerszegiek álltak továbbjutásra, a 39. percben Kocsis a földön fekve úgy tűnt kézzel ért a labdához, de a játékvezető továbbot intett... Maradjunk annyiban, ezt a lipótiak máshogy látták. A ZTE FC vezetett 2-0-ra, ahogy a találkozó előtt Zoran Lesjak megjósolta. A védő ezúttal pihent, de beszéltünk vele, aki annyit jegyzett meg: az első félidő után csapata kétgólos előnybe kerül. A szünetben mutatta: ő megmondta...

Fordulás után tíz perc elteltével nőtt az előny. Az 55. percben Bedi Bence cselezte be magát a 16-oson belülre, majd jobbal 14 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot, 3-0. Az egerszegiek domináltak, a 61. percben zavar alakult ki a vendégek védelmében, gyakorlatilag sakk-matt helyzetbe hozták egy rossz átadás után Ostreket, aki az üres kapuba gurított, 4-0. A ZTE biztosan vezetett, az összesítésben kétgólos előnyben játszhatott, aztán a 70. percben egy előreívelésnél a kifutó Dénes Zsolt kapus elcsúszott, így Babati vihette tovább az akciót, végül éles szögből gurított a kapuba, 5-0. A kérdés már csak az volt, hogy meglövi-e a becsületgólt a Lipót, amely a 75. percben megtette ezt: Zimonyi cselei után gurított a kapuba, 5-1. A továbbjutás ekkor már eldőlt, ezen a találkozón pedig már kijött a két osztálynyi különbség. A ZTE FC a legjobb nyolc közé jutott.

Szerda este kisorsolták a negyeddöntők párosításait is, a ZTE FC a MOL Fehérvár FC-vel találkozik.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításai (március 4. és 11.):

Paks–Budapest Honvéd

Puskás Akadémia–Mezőkövesd

ZTE FC–MOL Fehérvár FC

Dorogi FC (NB II)–MTK (NB II)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában