A koncentrálás fontossága

2020.01.27. 21:00

Öröm az egerszegi kosárlabda hétvége után

Teljes lett az öröm az egerszegi kosárlabda hétvége után, hiszen előbb szombaton a ZTE NKK közvetlen riválisát, a PEAC-Pécs csapatát győzte le, majd vasárnap, hasonló téttel bíró összecsapáson, a Zalakerámia-ZTE KK is nyert a Sopron ellen. Egy kis plusz mégis volt a férfiak meccsén, hiszen az Ante Nazor, az új szakvezető bemutatkozása is volt egyben.

Kerkai Attila

Egy-egy főszereplő a hétvégéről: balról, fehérben Justin Bibbins, a ZTE KK irányítója

Fotó: © Katona Tibor

A ZTE NKK szombaton izgalmas mérkőzésen nyert a PEAC-Pécs ellen, gyakorlatilag megfordította a találkozót. A baranyaiak az első félidőben vezettek, sőt a nagyszünet után növelték az előnyt, s ekkor gyújtotta be a rakétákat a ZTE NKK. Kellettek ehhez Nagy Dóra hármasai, de az egész csapat összeszedettebb játéka is.

A találkozó után a zalaiak amerikai légiósa, Keyona Hayes a második félidei fordulatot említette.

– Az az igazság, hogy lassan kezdtük a találkozót, ezért vezetett a Pécs, de a második félidőre összeszedettebb lett a védekezésünk. Akkor már a dobásaink is beestek, és a jobb ritmusban játszottunk. Agresszívebbek lettünk és pontosabbak, ez hozta meg a sikert számunkra – értékelt Hayes.

Egy-egy főszereplő a hétvégéről: balról, fehérben Justin Bibbins, a ZTE KK irányítója
Jobbról Kirby Burkholder Fotók: Katona Tibor

Ami egy fontos siker volt Horváth Zsófia együttesének, és megelőzte a tabellán a pécsieket. A női bajnokságban most szünet következik, gyakorlatilag csak elmaradt meccseket pótolnak. A ZTE NKK legközelebb február 12-én Sopronban lép pályára.

Vasárnap aztán következett a Zalakerámia-ZTE KK–Sopron férfi mérkőzés, amin szintén nem lehetett unatkozni. Sőt, még kiélezettebb csata után nyert a ZTE KK 82-78-ra. Ante Nazor, az egerszegiek új vezetőedzője győztes találkozón mutatkozott be, ami lehetett volna talán simább is, de a Sopron jól reagált az első félidőre. Erről beszélt Eric Carter is, de úgy vélte, nekik még egy kicsi hiányzott a győzelemhez.

– A ZTE KK-nak gratulálok, mi lassan kezdtünk egy olyan csapat ellen, amely az előző két meccsén száz pont felett dobott – kezdte értékelését a soproni center. – Elkapta a fonalat a házigazda, a szünet után viszont az edzőnk által kidolgozott taktikát nagyon jól valósítottuk meg, és visszajöttünk a meccsbe. A bajnokság nagyon szoros, ebben a helyzetben minden meccsen negyven percig kell koncentrálni. Nekünk ezúttal pont ez nem sikerült.

Andriy Agafonov, a ZTE KK magas embere szerint olyan lett a mérkőzés, amilyenre előzetesen is számítani lehetett.

– Tudtuk, hogy kemény csata vár ránk, próbáltunk már az elejétől nyomást helyezni a Sopronra, ami jól működött – mondta az ukrán légiós. – Aztán néhány hiba megadta a Sopronnak azt a lendületet, amivel utolért bennünket, ekkor sok lepattanót szedett az ellenfél. A végén viszont mi már nem hibáztunk, ez hozta meg a győzelmet.

S ha már a lepattanók: a ZTE KK együttesében Szabó Zsolt 13-at szerzett az egész mérkőzés során, közte a végén is, amikor erre a legnagyobb szüksége volt csapatának. A vasárnap esti találkozó már a hajrájánál járt, amikor a pálya szélén az egészségügyi szolgálat tagjai nagy rohanásba kezdtek a csarnok előterében. Látni nem lehetett semmit, de aztán kiderült, hogy egy idős szurkoló zuhant le a karzatról… Pontosabban a nézőtérre felvezető lépcső melletti kiszögellés egy olyan pontjáról, ahol egyébként nem lehet tartózkodni. A szurkoló 2-3 méteres magasságból esett a lépcsőre, rohammentő szállította kórházba. Információink szerint zúzódásokat és töréseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában