Közös múlt

2019.11.27. 21:34

A ZTE–Haladás első száz éve

Szerdán Zalaegerszegen, majd Szombathelyen is bemutatták a Zalaegerszegi TE és a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatainak százéves közös múltját összefoglaló könyvet.

Kerkai Attila

Szöllősi György, Balaicz Zoltán, Bóbics László, Unger Richárd és Krilov István a zalaegerszegi könyvbemutatón Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

„A nyugat-dunántúli el clásico” című kiadványról szóló sajtótájékoztatót a zalai megyeszékhelyen a ZTE-stadionba hirdették meg.

A szerzőhármas – Bóbics László, lapunk korábbi munkatársa, valamint a két szombathelyi újságíró, Unger Richárd és Krilov István – mellett a könyvbemutatón jelen volt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője is. Elhangzott: köszönet jár mindkét város önkormányzatának, a sportújságírók szövetségének és a támogatóknak is, hogy elkészülhetett a könyv. Szöllősi György elmondta: nagy öröm volt hallani a formálódó könyvről, az MSÚSZ által létrehívott Nagy Béla-program keretében ezért is támogatták megjelenését. Gratulált a szerzőknek, hogy életszerűen sikerült megörökíteni a két klub rivalizálásának történetét.

Szöllősi György, Balaicz Zoltán, Bóbics László, Unger Richárd és Krilov István a zalaegerszegi könyvbemutatón Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán bejelentette: a hallgatóság körében helyet foglaló Madár Gábor, aki játszott a Haladás és a ZTE csapatában is, hamarosan megkapja a Zalaegerszegért-díjat. A polgármester megemlítette: a város is méltóképpen szeretne megemlékezni a ZTE 1920-as alapításáról – konferenciákat terveznek és átfogó könyvet is a klub történetéről.

A szerzők beszéltek a könyv tartalmáról, de azt javasolták mindenkinek: inkább olvassák el. A könyvet Egerszegen több helyen (ZTE shop, Joy kávéház, Kvártélyház, Alibi pub), Szombathelyen pedig a Haladás shopban is árulják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában