Nem volt könnyű

2019.11.27. 21:29

A hajrában nyerte meg a meccset a ZTE

A női kosárlabda-élvonal 9. fordulójában hazai környezetben játszott szerdán a ZTE NKK, melynek kispadján itthon most mutatkozott be a vezetőedző Horváth Zsófia.

Jóna István

Burkholder (fehérben) többek közt 10 lepattanót is szerzett tegnap a siker érdekében Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

ZTE NKK–TFSE-MTK 79-72

(12-12, 20-24, 23-22, 24-14)

Zalakerámia Sportcsarnok, 250 néző, Jv.: Nagy, Boros, Kulcsár.

ZTE NKK: Nagy 12/6, Kovács G. 11/9, Burkholder 12/6, Ndiba, Horti 14. Csere: Hayes 20, Kuttor, Delic 10/3. Vezetőedző: Horváth Zsófia.

TFSE: C. Jenkins 19/15, Bernáth 3/3, Süle 10/6, A. Jenkins 25/3, Arsenic 10. Csere: Herman 3/3, Boros, Kovács V., Németh 1, Doktor 1, Miháczi. Vezetőedző: Magyar Bianka.

Az NB I A-ban újonc vendégcsapat a szezonban eddig egy győzelemmel többet szerzett, mint a ZTE, és bátran kezdett szerdán is, a házigazda Hayes beállása után vezetett először (7. p.: 8-7). A második játékrészben akadozott a hazai támadójáték, míg az irányító Jenkins vezérletével 9-0-s szériát futottak a vendégek. A negyed felénél Kovács triplája törte meg a zalai góltalanságot, de jött a válasz a fővárosiaktól (18-27). Hazai időkérés után újabb Kovács-triplával, majd Horti büntetőivel (ezek között volt, amit a túl hevesen reklamáló vendég edző elleni technikai után dobhatott) zárkózott a ZTE. A félidő hajrájában Horti, Hayes és Delic szerezte az egerszegi egyenlítést jelentő pontokat (30-30), de a szünet előtti utolsó percben, időkérés után két triplát is szórt az TFSE, így övé lett a játékrész (32-36).

Burkholder (fehérben) többek közt 10 lepattanót is szerzett tegnap a siker érdekében Fotó: Katona

Szoros eredmény, valamint nagy küzdelem és felfokozott hangulat jellemezte a második félidőt. A harmadik negyedben a hazai kispad is „kiharcolt” egy technikait, miközben a vendégek közül Bernáth ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. Hullámzott a játék, a ZTE felzárkózását (38-39) a vendégek jobb periódusa követte (38-42), majd Burkholder triplája és Nagy ziccere után már a zalaiaknál volt az előny (43-42). Ám ezt a meccset nem volt ilyen egyszerű megnyerni, az utolsó negyed fővárosi előnnyel indult (55-58). A záró tíz percben cseppet sem lankadt a zalai elszántság, de a vendégeknél mindig volt egy Jenkins, aki segített csapatán (35. p.: 63-69). A folytatásban Hayes hozta vissza övéit a meccsbe (70-71), majd Nagy triplájával átvette vezetést a ZTE. A végére a vendégek talán kissé elfáradtak, a zalaiak pedig nagyot harcolva, megérdemelten nyertek.

Horváth Zsófia: Nagyon egységes TF-et sikerült legyőznünk, csapatként harcolva. Rendkívül büszke vagyok a lányokra, akik maximálisan odatették magukat a siker érdekében.”

Magyar Bianka: „Tudtuk, hogy nehéz lesz Zalaegerszegen pályára lépni, a hazaiak remekül felkészültek a játékunkból. A ZTE extrán védekezett, a hajrában koncentráltabban és pontosabban játszva kerekedett fölénk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában