Az időjárás is közbeszólt

2019.09.01. 20:55

A legtöbb időt levegőben töltő vitorlázórepülőst díjazták

A változékony időjárás miatt rövidített programot teljesítettek a kiskanizsai repülőtéren megtartott „Rally Kupa” elnevezésű vitorlázórepülő-verseny résztvevői.

Benedek Bálint

A levegőbe emelkedik az egyik repülő a minapi kiskanizsai viadalon Fotó: Gergely Szilárd

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség tavaly rendezte meg első ízben az újfajta versenysorozatot, melynek folytatása idén májusban kezdődött, és a nyolcfordulós sorozat ötödik viadalát nemrég a kiskanizsai reptéren tartották. A sorozat célja a vitorlázórepülés népszerűsítése és minél több klub bevonása a versenyzésbe. Az győz, aki a helyszínen kijelölt távot a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibaponttal teljesíti.

A levegőbe emelkedik az egyik repülő a minapi kiskanizsai viadalon Fotó: Gergely Szilárd

A házigazda kanizsai vitorlázórepülők vezetője, Gaál Zsuzsanna előzetesen azt remélte, hogy az időjárás kedvező lesz (megáll a szél és kitisztul az égbolt), ám kívánsága csak részben teljesült. Az első napon kizárólag edzőrepüléseket tarthattak, ugyanis az esős idő megakadályozta az indulók levegőbe emelkedését. A megmérettetés másnapjának délelőttjén szintén felhők borították az eget, ezért néhány pilóta feladta a küzdelmet. Később viszont már kitisztult az ég, így aki maradt, egyfajta hobbiversenyt teljesíthetett. A kanizsaiak végül úgy döntöttek: azt az indulót díjazták, aki a legtöbb időt töltött a levegőben.

Eredmények: 1. Salamon Árpád (Budapest) 4 óra 40 perc, 2. Horváth László (Nagykanizsa) 3 óra 45 perc, 3. Bors Gábor (Budapest) 3 óra 36 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában