Chilei és ausztrál indulók Keszthelyen

2019.09.04. 20:59

A 43. nemzetközi szenior-teniszbajnokság szombatig tart

Elkezdődött a 43. magyarországi nemzetközi szeniorbajnokság, egyben Lénárt László-emlékverseny a Helikon TC és a SUN TC teniszpályáin. Az ITF A kategóriás viadal szombatig tart.

Góth Imre

Pintér András és Horváth Imre a viadal rajtja előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Góth Imre

A 35 év feletti nők és férfiak egyéni, páros és vegyes páros számokban, korosztályok szerinti bontásban játszanak Európa legrégebbi szeniorversenyén – tudtuk meg Pintér András rendezőtől, a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület elnökétől.

– A legmagasabb ITF-kategóriás versenyen értékes pontokat kapnak a résztvevők – folytatta Pintér András. – Keszthely hangulata egyedülálló. Érezzük a Helikon Szálló hiányát, de sikerült szállást találni a 230 résztvevőnek, akik több mint 30, többségében európai országból érkeztek. Érdekesség, hogy ketten Chiléből, heten pedig Ausztráliából jöttek, és valamennyien a 75–80 éves korosztályban indulnak. Esetükben már a 35 és fél órás repülőút is tiszteletre méltó teljesítmény.

Pintér András és Horváth Imre a viadal rajtja előtt
Fotó: Góth Imre / Zalai Hírlap

A 70 év feletti korcsoportban a világelső spanyol Ramirez Verasco is pályára lép a Balaton-parton, míg a 75 éveseknél az idén Wimbledonban ITF-életműdíjjal kitüntetett osztrák Peter Pokornit láthatjuk játszani. A keszthelyi színeket Mészáros László, Román Ferenc, Holló János, Benczik Judit, Farkas Kornél, Eke László és Szabó Zsolt képviseli.

– A játékosokkal barátok, rokonok is érkeznek, így összességében több ezer embert láthat vendégül ebben az időszakban a régió – mondta Horváth Imre, a Helikon TC elnöke. – Minden évben örömmel vesszük a szeniorszövetség támogatását a verseny megrendezéséhez.

A mérkőzések mindennap reggel 8 órakor kezdődnek, pénteken és szombaton pedig már a döntőkre kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában