Kustánszegen jubilálnak

2019.08.01. 20:03

Tízéves a KSE, roncsderbi ob-futam a Göcsej Ringen

Ismét zalai helyszín következik a roncsderbi országos bajnokság sorozatában, hiszen a kustánszegi Göcsej Ringen az ötödik futammal folytatódik a pontvadászat. A bajnokság mezőnye legutóbb Gyenesdiáson találkozott, jelenleg félidejénél tart a sorozat. 

Kerkai Attila

A futamok előtti versenyzői és szerelői felvonulás – ahogy történt legutóbb Gyenesdiáson is – vasárnap sem marad el Fotó: Pezzetta

Pontosabban a bajnokság második fele kezdődik meg, hiszen nyolc futamból álló bajnokság, melyben a Kustánszeg SE a második helyezést foglalja el, a szombathelyi csapattól mindössze 4 ponttal lemaradva. A kustánszegi együttes tavaly ünnepelte a Göcsej Ring átadásának tizedik évét, az idei évben pedig a Kustánszeg SE roncsderbi szakosztálya tízéves, ugyanis a pálya átadása után egy évvel később alakul meg. A csapat kiváló múlttal rendelkezik, hiszen négy első és öt második helyet szereztek eddig.

Lakatos Dezső, a Kustánszeg SE elnöke elmondta, hogy bár négy ponttal le vannak maradva a vasi csapat mögött, de tagjaik nagyon lelkesek és mindent megtesznek, hogy ledolgozzák ezt a hátrányt. A Göcsej Ring egy nagyon jól kialakított pálya, mert minden pontról belátható. Itt a nagy kategóriás autók akár a 100 km/óra feletti sebességet is eltudják érni. A rendező egyesület meghívta Vigh László országgyűlési képviselőt, akinek Lakatos Dominika felajánlott egy élményautózást.

A futamok előtti versenyzői és szerelői felvonulás – ahogy történt legutóbb Gyenesdiáson is – vasárnap sem marad el Fotó: Pezzetta

Ám a rendező egyesületnek van még egy jótékonysági felajánlása.

– Biztosan sok látványos ütközés, előzés és borulás fogja tarkítani a vasárnap során megrendezendő közel harminc futamot – jelezte előre Lakatos Dezső. – Ám igyekeztünk kihasználni a lehetőséget jótékonykodásra is, így a boncodföldei autista alapítványt meghívtuk a rendezvényre és gyűjtést szervezünk nekik. Mindenki, aki segítene, a büfénél kihelyezendő becsület kasszába tud pénz bedobni, de természetesen a Kustánszeg SE is támogatni fogja az alapítványt. Ami pedig a futamokat illeti, az elmúlt tíz év során volt már zápor és zivatar, de a versenyt még soha nem mosta el az eső, csak még látványosabbá tette. Vasárnap harminc futamot fogunk rendezni és nagyjából hetven nevezőre számítunk.

A rendező Kustánszeg SE bízik benne, hogy minden kategóriában tudnak majd versenyzőt indítani. Részt vesz a versenyen a zalaiak közül a nagypáli Paizs Zoltán is. A verseny vasárnap 10 órakor kezdődik a selejtezőkkel, majd a futamokat várhatóan 13 órától indítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában