A Nagypáliban működő szakosztály községi segítséget kap

2019.08.26. 07:00

Húsz főre bővültek a nagypáli sportmotorosok

Az észak-zalai községben működő Verseny és Szabadidő Sport Egyesület a tavalyi évben létrehozta a sportmotoros szakosztályt, amely az első évben megrendezte a

ZH

A motoros szakosztály verseny után, középen Köcse Tibor polgármester Fotó: Nagypáli Önkormányzat

Roncsderbi Országos Bajnokság Nagypáli „Napkitörés” futamát. Erről és a közben lezajlott fejleményekről számol be olvasóinknak az alábbiakban Hessel Beáta, a település történéseinek krónikása.

A technikai sportok seregszemléi manapság a szabadidő izgalmas eltöltésének a részét képezik, ami kikapcsolódást, sőt, egyfajta életmódot is feltételez.

Az idei évben a nagypáli versenybe nevezett az első helyi versenyző, Paizs Zoltán (Zozó) is, méghozzá a Fiat Punto széria középkategóriájú autójával.

A motoros szakosztály verseny után, középen Köcse Tibor polgármester Fotó: Nagypáli Önkormányzat

Az első versenyen Nagypáliban 2019. június 2-án vett részt, ahol néhány kiszorítás következtében nem tudott az élmezőnyben végezni, viszont később, a gyenesdiási versenyen már az egyik futam első helyezettjeként végzett, ami további versenyzésre sarkallta.

A kustánszegi versenyen pedig mindhárom futamot befejezve a középmezőnyben végzett. Az előbb említett verseny után a legerősebb kustánszegi sportegyesület tagjai egyéb okok miatt átkérték az igazolásukat Nagypálihoz. A csipkereki versenyen így a nagypáli csapat már több mint 20 fővel tudott nevezni, így Zala megye legnagyobb létszámú versenycsapata leszünk.

Az eredményhirdetést követően Nagypáli polgármestere, Köcse Tibor gratulált az újdonsült csapatnak, és ígéretet tett arra, hogy ezután a versenyek előtti tréninghez a nagypáli versenypályát biztosítja a csapat tagjainak a későbbi jó eredmények érdekében.

Ezúton köszönjük a versenyzők bizalmát, hogy bennünket választottak, írta Hessel Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában