Elkészültek a csoportbeosztások

2019.07.23. 20:44

Jövő héten rajt a megyei MK-ban

Augusztus 4-én rendezik meg az első fordulót a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőiben, a bajnokságok a tervek szerint augusztus 10-én indulnak.

Bozó Péter

A Nova (zöldben egy korábbi mérkőzésen) a Szepetneket fogadja a Magyar Kupa selejtezőinek első fordulójában Fotó: Archív/Kósa Róbert

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságán elkészítették a Magyar Kupa megyei selejtezőinek sorsolását. A kupában 17 csapat indul, a 15 megyei I. osztályú együttesen kívül a második vonalból az Ada Nova, valamint a harmadosztályból a Zalaboldogfa nevezett. A Tarr Andráshida SC a tavalyi erősorrend alapján kiemeltként már biztosan ott van a második körben. A folytatásban a továbbjutó csapatok közül a 2018-2019. évi megyei I. osztályú bajnokságban a legjobb helyezést elérő három csapatnak nem kell majd játszani a 2. fordulóban, míg a fennmaradó hat csapatot összesorsolják. A harmadik fordulóban már nem lesz kiemelt, az előző körből továbbjutó hat együttes küzd meg végül a három főtáblás helyért.

Az 1. forduló programja:

Augusztus 4. (vasárnap), 18.00: Ada Nova–Szepetnek, Zalaboldogfa–Zalaszentgrót, Helsa Andráshida TE–Femat Csesztreg, Szalai-Edelholz Zalalövő–Police-Ola, Semjénháza–Creaton Lenti TE, Technoroll Teskánd–Horváth-MÉH Kiskanizsa, Flexibil-Top Zalakomár–Kinizsi SK Gyenesdiás, Olajmunkás Gellénháza–Csács-NSE.

A megyei bajnokságok a tervek szerint augusztus 10-én indulnak. Az I. osztály 15 csapatos lesz, míg a második vonalban idén már egy csoportban, 16 együttessel folynak a küzdelmek a végső helyezésekért. A harmadosztályban hat csoportban összesen 82 klub szerepel. Újoncként indul a megyei bajnokságban a Belezna, valamint a Helsa Andráshida TE és a Zalaszentgyörgy is szerepeltet idén második csapatot a III. osztályban. A Gellénháza Ho-Mé Fa, a Sormás és Lenti TSZ idén nincs az indulók között, míg a Vonyarcvashegy ugyan nevezett, de visszalépett a küzdelmektől.

Az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, de 21-től már csak az átadó klub beleegyezésével válthatnak csapatot a játékosok.

I. osztály

Creaton Lenti TE, Csács-NSE, Femat Csesztreg, Flexibil-Top Zalakomár, Hel­sa Andráshida TE, Horváth-MÉH Kiskanizsa, Kinizsi SK Gyenesdiás, Olajmunkás Gellénháza, Police-Ola, Semjénháza, Szalai-Edelholz Zalalövő, Szepetnek, Tarr Andráshida, Technoroll Teskánd, Zalaszentgrót.

II. osztály

Ada Nova, Bak, Borsfa, Böde, Gelse, Haladás-FCK, Letenye, Murakeresztúr, Nagy­kapornak, Páterdomb, Pölöske, Sportklub Gutorfölde, Víghép Cserszegtomaj, Zalaszentiván, Zalaszentmihály, ZNET-Telekom Becsehely.

III. osztály

Északi csoport: Alibánfa, Bagod, Egervár, Gépalk Salomvár II, Kávás, Kemendollár, Lakhegy, Pókaszepetk, Vasboldogasszony, Végh Farm Pakod, Zalaboldogfa, Zalacséb, Zalaháshágy II, Zalaszentgyörgy.

Déli csoport: Belezna, Eszteregnye, FC Napred, Galambok, Kanizsa Autófólia-Bagola, Miklósfa, Molnári, Palin, Pogányszentpéter, Sand, Szerdahely FC, Újudvar, Zalakaros, Zalavár.

Keleti csoport: Alsópáhok, Haladás-FCK II, Hévíz II, Karmacs, Kehidakustány, Várvölgy, Óhíd, Rezi, Sármellék, Sümegcsehi, Türje, Vindornyaszőlős, Zalaapáti, Zalaszentlászló.

Nyugati csoport: Ada Nova II, Bárszentmihályfa, Csömödér-Kissziget, Lovászi Bányász, Mumor, Páka, Pórszombat, Rédics, Szécsisziget, Szentgyörgyvölgy, Szilvágy, Tormafölde, Zalabaksa.

Északnyugati csoport: Becsvölgye, Csonkahegyhát, Gépalk Salomvár, Göcsej SE Németfalu, Hahót, Helsa Andráshida TE II, Nagylengyel, Police-Ola II, Tarr Andráshida SC II, Teskánd II, Zalaháshágy, Zalalövő II, Zalaszentgyörgy II, Zalaware-Botfa.

Közép csoport: Babos­döbréte, Becsvölgye II, Bocfölde, Csatár, Felsőrajk, Hahót II, Haladás Pacsa, Kerámia Tófej, Sárhida, Söjtör, Zalacsány, Zalatárnok, Zalaware-Botfa II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában