testvérvárosi találkozó

2019.05.14. 19:19

Most a sport került a találkozó középpontjába Lentiben

Testvérvárosi ifjúsági találkozót tartottak nemrég a településen, melyen a sport került a középpontba.

Korosa Titanilla

A métajáték is elnyerte a programon részt vevő fiatalok tetszését Fotó: Korosa Titanilla

Második alkalommal fogadták Lentiben a város testvértelepülése, Budapest terézvárosi kerületének fiataljait, akik a helyiekkel együtt tartalmas programokon vehettek részt az elmúlt hétvégén. A mintegy hatvan jelenlévőnek az egész napos találkozó dél­előttjén a korábban a magyar élvonalban játszó labdarúgó, Gaál László tartott előadást a sport közösségformáló erejéről, majd a sportvetélkedő keretében többféle labdajátékkal ismerkedhettek meg a gyerekek a Lenti Torna Egylet edzőpályáján. A fiatalok közül a legtöbben a métajátékot élvezték, ami a kriketthez vagy a baseballhoz hasonlít.

A métajáték is elnyerte a programon részt vevő fiatalok tetszését
Fotó: Korosa Titanilla

A programokba több helyi civil szervezet és a cserkészcsapat tagjai is bekapcsolódtak. A sportos kezdést követően a találkozó második részében arról oszthatták meg gondolataikat a fiatalok egymással, hogy miért jó fiatalon közösségi életet élni, majd a program zárásaként a termálfürdőbe látogattak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában