már várják az Eb-t

2019.05.09. 19:48

Befejeződött a gyenesdiási lőtér felújítása

Befejeződött a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub futócéllövő lőterének felújítása a gyenesdiási Csider-völgyben, ahol július első hetében rendezik meg a futócéllövő-Európa-bajnokságot.

Góth Imre

A minapi gyenesdiási szemlén, balról Sinka László, Keczeli Zoltán, Pekka Kuusisto és Molnár László tekinti meg, hogy mi valósult meg a felújítás során

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Góth Imre

A látványosabb munkák befejezése után kisebb finomításokra még sor kerül, amiknek köszönhetően napjainkban minden elvárható igényt ki fog elégíteni Európa egyik legszebb természeti környezetében lévő lőtere.

A minapi gyenesdiási szemlén, balról Sinka László, Keczeli Zoltán, Pekka Kuusisto és Molnár László tekinti meg, hogy mi valósult meg a felújítás során Fotó: Góth Imre / Zalai Hírlap

A felújítás befejezése után a létesítményt felkereste Pekka Kuusisto, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) végrehajtó bizottságának finn vezetője, aki egyben az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) alelnöke is. Az ISSF sportvezetőjét elkísérte a gyenesdiási szemléjére Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) főtitkára és Molnár László, az MSSZ nemzetközi és kommunikációs igazgatója. A vendégek Keczeli Zoltánnal, a létesítmény vezetőjével közös bejáráson győződtek meg arról, hogy a július első hetében megrendezésre kerülő futócéllövő Európa-bajnokságra időarányosan mivel készültek el, és még milyen munkákat kell elvégezni. A vendégek elégedettek voltak a látottakkal, hiszen készen áll minden az Eb-re.

Az Eb-n a kontinens legjobbjai fognak lőállásba állni, 30+30, 40 vegyes, valamint vegyes páros futócéllövő versenyszámokban. Sporttörténeti érdekesség, hogy a sportlövők hazánkban először fognak SIUS ASCOR számítógépes céllapra versenyezni. Ennek segítségével a nézők a helyszínen, az érdeklődők pedig az interneten valós időben követhetik nyomon a kontinensviadal alakulását.

A kétnapos lőtérbejárás résztvevői megtekintették a gyenesdiási Természetházát is, ahol a megnyitó ünnepséget tervezi a házigazda Bakonyerdő Zrt. megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában