Újra az NB I-ben, de kell majd a segítség is

2019.05.06. 20:00

A ZTE FC bajnoki címe és feljutása teljesen megérdemelt

Révbe ért a ZTE FC labdarúgócsapata, feltette egész éves teljesítményére a koronát, hiszen bajnokként jut fel az NB I-be. Gyorsan tegyük hozzá azt is, hogy teljesen megérdemelten, hiszen a legkiegyensúlyozottabb, a legjobb teljesítmény is az övé az NB II-ben. Az osztályban még két mérkőzése van a ZTE FC-nek, de aztán végre búcsút int neki!

Kerkai Attila

Ünneplő ZTE-játékosok és ünneplő szurkolók – a nyártól az élvonal következik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Búcsút mond tehát az NB IInek a ZTE FC, ám ennek a mondatnak most egészen más a jelentése, mint lett volna egy éve… Ugyanis felfele lép ki a második vonalból Dobos Barna együttese, amely vasárnap imponáló játékkal, 4-1-re győzött a Budafok ellen. Kétséget sem hagyott afelől a ZTE, hogy a szerdai feljutás kiharcolása után a lehető leggyorsabban a bajnoki címet is be akarja biztosítani. Miroslav Grumic, Gergényi Bence és a duplázó Bobál Gergely góljai szállították a három pontot.

A mérkőzés után Dobos Barna vezetőedző az örömszavak után gyorsan azt is hozzátette mondandójához, hogy bár már bajnokok, azért van még két mérkőzés a szezonból, és minél jobban akarnak arra is felkészülni. – A szezon közben is hangoztattunk, a pontok megszerzése mellett az is a célunk, hogy fejlődjön a játékunk, és erről most sem mondtunk le – tette még hozzá nyilatkozatához a szakvezető. – Ezen a találkozón is láttunk nagyon jó dolgokat és pozitívnak értékelem azt is: noha már feljutók voltunk, a szünetben felhívtam pár dologra a figyelmet, amin változtatni kell. A csapat megfogadta ezt, vagyis fontosnak tartották a fiúk, akik megdolgoztak ezért a sikerért egész évben. Az ünneplés közepette hallottunk örömszavakat, a csapat tagjai élő televíziós kapcsolás közben még egyszer nyakon öntötték pezsgővel Dobos Barnát. Az együttes saját nevelésű játékosa, Bedi Bence pedig egy nagy álomról beszélt, hiszen az NB I-be jutott a csapat, amire annyira rég vártak.

Ünneplő ZTE-játékosok és ünneplő szurkolók – a nyártól az élvonal következik Fotó: Katona Tibor

– Nagyon jó és felemelő érzés, hogy sikerült feltennünk az i-re a pontot, így a hátra lévő két fordulóban már bajnokként léphetünk pályára, de ez volt a célunk – mondta a szintén rettentően boldog Bedi Bence. – Az is nagyon jó, hogy saját szurkolóinkkal közösen ünnepelhetünk, köszönet nekik az egész éves támogatásért. És köszönjük a tulajdonosnak, a klub minden vezetőjének és dolgozójának, de mindenkinek, aki segített bennünket abban, hogy elérjük a célunkat. Amikor öt évvel ezelőtt felkerültem a felnőtt csapat keretébe, mindig arról álmodtunk, hogy egyszer visszajut a csapat az NB I-be. Ennyi idő kellett hozzá, és hatalmas dolog, hogy eljutottunk eddig, de azt is tudjuk, hogy közben mi mindenen mentünk keresztül. Az öröm most határtalan, de a ZTE FC vezetői már a jövőn dolgoznak. Az biztos, hogy Sallói István marad a klubigazgató és bár hivatalosan a szezon végéig szól a szerződése, de meg lennénk lepődve, ha nem Dobos Barna irányítaná az NB I-ben is a csapat munkáját. A csapat, vagy fogalmazzunk így, a keret gerince adott, de biztosan lesznek abban is változások. Ám az is érdekes, hogy a ZTE FC környezete miként reagál az újbóli élvonalbeli szereplésre. A 2014 óta többségi tulajdonosként a klub élén álló Végh Gábor kitartását dicséri ez a bajnoki cím, hiszen nem adta fel, hogy a ZTE FC újra élvonalbeli legyen. Az eltelt hét évben pedig sokszor hallottuk, hogy az egerszegi futball hiányzik az NB I-ből, a térség politikai szereplői közül többen többször elmondták, őket is kérdezik, mikor lesz megint NB I-es a ZTE. Most újra NB I-es, de azt is látni kell, hogy milyen keserves volt ide visszajutni. A futballra is igaz, hogy könnyebb egy csapatot bent tartani az adott osztályban, mint visszajuttatni oda.

A „Ha majd újra lesz NB I…” kezdetű mondatoknak tehát mostantól már van értelmük. Arra gondolunk: ha éppenséggel ez hiányzott bárkinek is, hogy a klub, vagy a tulajdonos mellé álljon, mostantól meg lehet tenni, lehet segíteni. Igaz ez a szurkolókra is. A nézőszámok fürkészői nem egyszer elmondták: kellenek a régi nagy vidéki bázisok ahhoz, hogy nőjön a nézőszám a magyar élvonalban. Amikor a ZTE 1972-ben először jutott fel az NB I-be, az egerszegi stadiont – joggal – „oroszlánbarlangként” emlegették, majd a rövid NB II-es tagság után 1994-ben újra a legjobbak közé került a csapat. Sikerült akkor is igazi futballhangulatot teremteni és ebben nincs semmi túlzás. Mert maguk az érintettek, vagyis az ellenfelek mondták azt, hogy szeretnek ide jönni, szeretnek itt játszani.

A világ persze nagyban változott 1972, vagy 1994 óta. Ám 2012 óta is, amikor elbúcsúzott az NB I-től a ZTE FC. Az élvonal ma 12 csapatos, látjuk, mekkora harc kell ahhoz, hogy egy csapat megragadjon benne. Nos ehhez kell a támogatás, az, hogy a ZTE FC mellé álljon mindenki, aki tud és akar is segíteni. A ZTE FC vasárnap, a Monor elleni újabb hazai találkozón szeretné megtartani az igazi bajnokavatást. Valljuk meg, a mostani vasárnap ehhez nem adott ideális feltételeket, hiszen a már-már téli idő sok szurkolót otthon tarthatott. Most vasárnap, az lenne az igazi, ha a lehető legtöbben lennének a ZTE Arénában, a belépés pedig ingyenes lesz a mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában