a ZTE NKK II-re még vár egy mérkőzés

2019.05.07. 20:01

A Kanizsai Vadmacskák SE győztesen fejezte be a szezont

Szezonbeli utolsó mérkőzésén győzött a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-együttese és a fiatal csapat teljesítménye az erős középmezőnybeli helyezést eredményezte. A ZTE NKK II. szintén nyert a legutóbbi mérkőzésén, de rá még vár egy találkozó szombaton.

Kerkai Attila, Kühne László

Hegyi Vivien (Vadmacskák) is sokat tett a sikerért

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

MTK II–Kanizsai Vadmacskák SE 58-64 (16-16, 9-13, 22-17, 11-18)

Budapest, 50 néző. Jv.: Tóth K., Polonkai

Kanizsa: Hegyi 12/6, Zsámár 19/6, Bánhegyi 7, Karancz P., Budai D. 22. Csere: Gutai 2, Veres, Horváth N. 2. Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyedben lényegében nem tudtak egymástól ellépni a csapatok, ehhez a végén jól jöttek Hegyi Vivien pontjai a Vadmacskák soraiból. A második tíz percben a kanizsaiak támadásai pontosabbak lettek, Hegyi és Zsámár Lili sikeres hárompontosaival a félidőre négypontos előnyt harcoltak ki a vendégek. Nagyszünet után feljavult Budai Dorina is a palánk alatt, de a hazaiak sem adták fel, ezzel az utolsó felvonásra is izgalmasan alakult a játék. Továbbra sem tudták tartani a vendéglátók Budait, s a véghajrára ugyan feljöttek a kék-fehérek, de Bánhegyi Beatrix utolsó percben dobott kosaraival a nagykanizsaiak kiharcolták a győzelmet. Ezzel a KVSE, igaz, még nem a végleges tabellaállás mellett, de a hetedik helyen áll.

Zsámár Krisztián: „Végig küzdelmes, szoros mérkőzésen palánk alatti pontos dobásainkkal arattunk győzelmet idényünk utolsó bajnoki mérkőzésén.”

Jók: Budai D., Hegyi.

Hegyi Vivien (Vadmacskák) is sokat tett a sikerért
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

ZTE NKK II.–Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia 60 – 58 (20-11, 9-17, 18-18, 13-12)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Lovas, Benedek.

ZTE NKK II.: Preisinger 7, Böcskei 7, Horváth Fanni 13, Horváth Fruzsina 10, Jurkó Noémi 16. Csere: Kovács C. 5, Kaj 2. Edző: Horváth Zsófia

Horváth Zsófia edző értékelése:

– Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, és szinte végig vezetve sikerült mérkőzést nyernünk. Büszke vagyok a lányokra és nagyon örülök a győzelemnek. Kisebb hullámvölgybe kerültünk, mikor mással kezdtünk foglalkozni, mint a dolgunk, de sikerült túllépni az árnyékunkon és csapatként behúzni egy újabb győzelmet. Ha innen lépünk tovább, úgy gondolom, még a következő is meg lehet, hogy jól zárhassuk a szezont!

A kanizsai Vadmacskák korábbi, még nem közölt két mérkőzése:

Kanizsai Vadmacskák SE –MAFC 56-67 (12-12, 11-19, 16-24, 17-12)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Szalai Zs, Csák M.

Kanizsa: Hegyi 11/3, Scheiber E., Zsámár L. 15/3, Bánhegyi 16, Veres 2. Csere: Karancz P., Budai D. 12, Horváth N. Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyedben mindkét csapat sok hibával játszott, ezért kevés kosár is esett. A második tíz perc elején a vendégek pontosabb távoli, közép-távoli dobásokkal ötpontos előnyt harcoltak ki, majd Bánhegyi Beatrix és Budai Dorina pontjaival fel tudtak zárkózni a hazaiak egy pontra. A negyed végjátékában ismét a vendégek voltak pontosabbak.

Nagyszünet után továbbra sem találták a kanizsaiak a játék ritmusát, dobásaik pontatlanok voltak, míg a fővárosiak a találkozó ezen szakaszában távoli dobásokkal növelték előnyüket. A záró felvonásban Budai és Hegyi Vivien pontjaival csökkenteni tudták a házigazdák a különbséget és felzárkóztak kilenc pontra, de közelebb már nem tudtak kerülni az egyetemi csapathoz.

Zsámár Krisztián: „Koncentráltabb támadójátékkal szorosabb eredményt tudtunk volna elérni az utolsó hazai mérkőzésünkön.”

Jó: Bánhegyi.

Sportdarázs SB–Kanizsai Vadmacskák SE 67-61 (21-12, 10-24, 22-11, 14-14)

Sopron, 50 néző. Jv.: Hernicz, Rokob.

Kanizsa: Hegyi, Scheiber E., Zsámár L. 13/3, Bánhegyi 7, Budai D. Csere: Karancz P. 17, Gutai 5/3, Veres 2, Horváth N., Holló. Edző: Zsámár Krisztián.

A MAFC elleni bajnokija után Sopron felé vette az irányt a Vadmacskák, a kanizsaiak a csoport listavezetője ellen léptek pályára. S nem csupán asszisztáltak a hazaiak játékához, hiszen a második negyed után még a vezetést is átvették a dél-zalaiak. A vendéglátók igyekezték átvenni az irányítást a továbbiakban, s ugyan a harmadik tíz perc után visszavették a vezetést, a nagykanizsaiak az utolsó etapot döntetlenre hozták.

Zsámár Krisztián: „Dicséret illeti a lányokat, mert volt küzdelem és hajtás a játékukban, ráadásul a listavezető ellen a félidőben vezetni is tudtunk.”

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában