Fontos, hogy ZTE jó formában maradjon

2019.04.04. 20:00

Novák Csanád: fontos, mint minden meccs

Vasárnap (18.00) a labdarúgó NB II csúcsrangadója következik Gyirmóton, ahol a ZTE FC vendégszerepel. Az éllovas egerszegiek szurkolói közül sokan tervezik, hogy ott lesznek kedvenc csapatuk mérkőzésén. A ZTE FC egy sorozatot megszakítana: Gyirmóton ugyanis még soha nem tudott győzni.

Kerkai Attila

Novák Csanád lába lövésre lendül a Soroksár elleni győztes meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC és a Gyirmót FC „közös múltja” 2012-ben kezdődött, amikor a kék-fehérek visszaestek az NB II-be. Az első találkozójukat Egerszegen vívták, ahol 2-2-es döntetlen született (zalai gólszerzők: Darko Pavicevic és az akkor nem egészen 17 éves Babati Benjamin). Azóta összesen 11-szer találkoztak, mindannyiszor az NB II-ben, miközben a Gyirmót egy szezont eltöltött az NB I-ben is. A 11 találkozón 6 gyirmóti és 3 ZTE-győzelem mellett 2 döntetlent játszottak. A Gyirmóton lejátszott eddigi 5 találkozón 4 hazai győzelem és egy döntetlen született az Alcufer Stadionban. A teljesség kedvéért: a hat egerszegi találkozón 3 ZTE-siker mellett 1 döntetlen és 2 Gyirmót-győzelem a mérleg.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén, október 7-én 1-0-ra győzött a ZTE FC, a gólszerző Babati Benjamin volt, aki jelenleg sérüléssel bajlódik, és kérdés, hogy már a hétvégén visszatérhet-e.

Az viszont biztos, hogy a ZTE szurkolói közül vasárnap sokan útra kelnek, s mint megtudtuk, előzetes becslések szerint 150, de az is lehet, hogy ennél több zalai drukker biztatja majd csapatát.

Novák Csanád lába lövésre lendül a Soroksár elleni győztes meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC jelenleg 63 ponttal vezeti a tabellát, második a Gyirmót 59 ponttal, s nem is lehet kérdés, hogy miért lenne most nagy szükség arra, hogy megszakadjon az a bizonyos sorozat. Mármint, hogy a ZTE először nyerjen Gyirmóton, de persze egy döntetlen is jó eredmény lenne ebben a helyzetben. Visszatérve a nézőkre, érdeklődtünk Gyirmóton, s mindenkit megnyugtattak: bőven lesz hely a ZTE drukkereinek, hiszen a stadionban 600 fős a vendégszektor. Az MLSZ online jegyértékesítési felületén elővételben is megvásárolhatók a belépők, de a helyszínen is lesz rá mód.

Pár napja Kiss Mátét már megszólaltattuk a ZTE FC csapatából, aki a nyáron érkezett négy Gyirmóton eltöltött év után az egerszegiekhez, ám az egerszegieknek van még egy olyan futballistájuk, aki szintén kötődik a Gyirmót FC Győrhöz. Novák Csanád a 2016–17-es szezonban játszott a gyirmótiaknál, amikor az NB I-ben szerepeltek. Mint mondta, részéről nem számít majd az összecsapás presztízsmeccsnek, inkább másban látja a találkozó fontosságát.

– Személy szerint fontos mérkőzésnek tartom a vasárnapit, de inkább abból a szempontból, hogy ha nyerünk, akkor hatalmas lépést tehetünk a feljutás felé – mondta el megkeresésünkre Novák Csanád, aki a Soroksár elleni siker (3-0) kiharcolásakor gólt szerzett. – Az biztos, hogy nem stresszelünk rá a találkozóra, hiszen ez is ugyanolyan fontos összecsapás lesz, mint a többi. Felkészülünk a Gyirmót játékából, remélem, hogy a csapat jó formáját folytatni tudja. Gólt lőni jó dolog, különösen egy csatárnak, és nekem is jót tett, hogy legutóbb betaláltam. Az ősszel sérülés hátráltatott, most tavasszal már nem érzem ezt. Az a legfontosabb, hogy csak a saját játékunkkal foglalkozzunk, ahogy eddig is tettük. Az meg különösen jó érzés, hogy a közönséget magunk mögött tudjuk és nem csak sokan járnak meccsekre, hanem a szurkolók biztatnak is bennünket. Tudom, hogy Gyirmóton is számíthatunk majd erre, hiszen ez tényleg sokat jelent a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában