Bronzcsata a javából

2019.04.30. 20:00

A ZTE NKK egyenlített, jöhet a mindent eldöntő harmadik meccs!

A női kosárlabda bajnokság bronzcsatájának második mérkőzése arról volt hivatott dönteni, hogy a ZTE NKK kiharcolja a harmadik találkozót, vagy a Győr végez a harmadik helyen. A vendégek végig koncentrált játékkal és jó védekezéssel nyerték meg a mérkőzést.

Jóna István

Fotó: Jóna István

CMB Cargo Uni Győr – ZTE NKK 49-69 (16-21, 10-18, 14-20, 9-10)

Győr, 700 néző, Jv: Benczur, dr. Mészáros, Tóth (Fekete)

CMB Cargo Uni Győr: Czank 2, Raksányi 4, Mandic -, Spanou 13/3, Gray 19, csere: Varga -, Krnjic 6, Török 3/3, Nagy 2. edző: Milos Pavlovic

ZTE NKK: Koizar 8, Pusztai 18/6, Maltsi 15/3, Ndiba 10/6, Parker 14, csere: Kovács -, Gáspár-Szalay 2, Horti 2. edző: Gáspár Dávid

A csapatok bemutatása után kedves gesztusként Halm Roland a házigazdák klubigazgatója köszöntötte a szezon végén visszavonuló Gáspár –Szalay Virágot.

Pusztai hármasával és Koizar duplájával kezdtek a vendégek (0-5). Az első győri kosárra több mint két percet kellett várni. A 4. perc elején Spanou triplájával egyenlített a hazai csapat (7-7). A ZTE harcosan játszott és a negyed felénél Parker és Maltsi pontjaival kerültek újra előnybe (7-11). A hazaiak Gray kosaraival zárkóztak, de egy 0-6-os futással tartotta megszerzett vezetésüket a vendégek (12-18). Hazai időkérés után Spanou szerzett egy közelit, amire Horti egy triplával válaszolt. A végére még maradt egy Krnjic kosár és ötpontos vendégvezetés (16-21).

Fotó: Jóna István

Pusztai kezdte kosarával a második negyed is, majd egy labdaszerzés után Parker büntetőivel kilencpontosra nőtt a ZTE NKK előnye (16-25). Pontatlanul játszottak a hazaiak és előbb Maltsi szerzett indulásból kosarat, majd Parker közelijével kúszott tíz pont fölé a zalai előny (18-29). Az időkérés sem hozott nagy változást a Győr játékában. A 15. percben Pusztai utolsó másodperces kosarat szerzett (18-31). Hosszú idő után Gray talált a zalai gyűrűbe, de Szalay Virág egy remek ziccerrel válaszolt (20-33). Horti és Parker egyszerre volt a pályán és ez jól működött a vendégeknél. A 17. percben Koizar ziccerével már 14 ponttal vezetett a ZTE (24-38). Az félidő hajrájában sem engedett ki a vendégcsapat és megérdemelten vezettek (26-39).

Fotó: Jóna István

Jó védekezés után Pusztai volt eredményes, majd Parkert rogyott össze a térdét fájlalva és csak segítséggel tudta csak elhagyni a játékteret. Ez a jelenet meg is zavarta a vendégek játékát és próbált felzárkózni a Győr. Nagy akarással küzdött a ZTE NKK és nem engedte nagyon közel ellenfelét. Parker egy kis pihenő után visszatért és ez új lendületet adott a lányoknak. Maltsi pontjaival araszolt előrébb a vendégcsapat, majd Pusztai büntetőivel a 28. percben már 18 ponttal vezetett a ZTE (36-54). A negyed hajrájában Maltsi triplájával és Parker centerezésével tartotta a tetemes távolságot a Győrtől Gáspár Dávid együttese (40-59).

Fotó: Jóna István

Nehezen találtak a csapatok a gyűrűbe a záró negyed elején. A hazaiaknak még a büntetőkkel is meggyűlt a bajuk. A 32. percben Ndiba közelijével húsz ponttal vezettek a vendégek. A győriek nem adták fel és Török hármasával, majd Raksányi duplájával faragtak a hátrányukon. A zalaiak kizökkentek a ritmusukból.

A Győr próbált közelíteni és vigyáznia kellett a vendégeknek, mert még sok idő volt hátra (47-61). A 36. percben Ndiba két triplával vetette vissza a hazaiak lendületét, majd Parker közelije újra húsz pont fölé reptette a zalaiakat (47-68). A vége 20 pontos ZTE NKK siker, ami azt jelenti, hogy a bronzcsata Zalaegerszegen dől majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában