Labdarúgás

2019.04.05. 20:00

A ZTE FC Gyirmóton is győzelemre játszik

A labdarúgó NB II 31. fordulója következik, benne a Gyirmót FC Győr–ZTE FC találkozóval, amely az osztály csúcsrangadóját jelenti. Az éllovas zalaiak négy ponttal előzik meg a második gyirmótiakat, és a vasárnapi találkozó a feljutás szempontjából is fontos. Nem csoda, hogy veszíteni egyik csapat sem akar.

Kerkai Attila

Születőben Babati (kékben) győztes gólja a tavaly októberi ZTE–Gyirmót meccsen. Az osztály góllövőlistáján 15 találattal ötödik támadó játéka ezúttal kérdéses Fotó: archív/Pezzetta

A ZTE FC természetesen kedvezőbb helyzetből várja a mérkőzést, hiszen vereség esetén is az élen maradna. Kikapni viszont biztosan nem akar a zalai csapat, ezt nyomatékosította Dobos Barna, a kék-fehérek vezetőedzője is.

Siker esetén komoly előnyre tehetnénk szert – mondta a ZTE FC vezetőedzője. – Közeledik a hajrá, így minden győzelemnek nagy jelentősége van, de ott lesz az ellenfél is, amely szintén győzni akar. Korábban is nyilatkoztam, hogy minden pontnak jelentősége van, és minden ellenfél nehéz. Mi arra fogunk törekedni Gyirmóton is, hogy lehetőleg a három pontot elhozzuk. Feleslegesnek tartom a taktikázást, hogy esetleg egy döntetlen is jó lenne nekünk. Minden meccs fontos, minden találkozón ugyanannyit ér a győzelem, most persze ennek az összecsapásnak az ad külön pikantériát, hogy a második fogadja az elsőt.

Születőben Babati (kékben) győztes gólja a tavaly októberi ZTE–Gyirmót meccsen. Az osztály góllövőlistáján 15 találattal ötödik támadó játéka ezúttal kérdéses Fotó: archív/Pezzetta

A Gyirmót csapatánál a bajnoki szünetben edzőváltás történt, Szepessy Lászlót az eddigi szakmai igazgató, Hannich Péter váltotta a kispadon. A győriek a legutóbbi fordulóban két vereség után ismét győztek, s miután Hannich Péter eddig is részt vett a munkában, nem valószínű, hogy a Gyirmót játéka átalakult volna. A Győr megyeiek honlapjának két játékosuk is nyilatkozott: Szilvási Péter és Présinger Ádám, akik hasonlóan fogalmaztak. Vagyis fontos meccs lesz számukra a ZTE FC elleni, de a kelleténél nem tulajdonítanak neki nagyobb jelentőséget. Annyiban igen, hogy rangadó lesz az összecsapás, és a Gyirmót célja nem más, mint az NB I-be kerülés. Márpedig ehhez nekik is kellenek a pontok…

De vissza Egerszegre. Várhatóan sokan utaznak el a ZTE FC szurkolói közül Gyirmótra, a zalai csapatnak ez a fajta támogatás sokat jelenthet. A ZTE FC pedig a saját játékát akarja megvalósítani.

– Mindig feltérképezzük az ellenfelet, ez így lesz most is, kire kell figyelni, mik az erősségei, illetve melyek a gyengéi – mondta Dobos Barna. – Az NB I-be akarunk jutni, és azt a játékot hozni, amit eddig is építettünk. Nem alkalmazkodni akarunk, hanem az is fontos, hogy már azt a futballt erősítsük, amit a jövőben is el szeretnénk érni, azzal együtt, hogy jelen pillanatban csak a Gyirmót elleni találkozóra összepontosítunk. És fontos lesz, hogy sokan jönnek majd Egerszegről is, hiszen elkel a támogatás.

Megtudtuk még az edzőtől, hogy a legutóbbi, Soroksár elleni találkozón lecserélt Kiss Máté és a végén a combját fájlaló Devecseri Szilárd játékában is bízhatnak, Babati Benjamin pályára lépése viszont továbbra is kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában