négy századdal kapott ki

2019.03.27. 20:00

Zalai érem az úszó ob-n: Molnár Flóra ezüstöt szerzett 50 m gyorson

Szerdán Debrecenben megkezdődött az idei felnőtt országos bajnokság. A nyitónapon Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE riói olimpikonja az 50 méteres gyorsúszásban ezüstérmet szerzett.

ZH

Molnár Flóra mindössze négy századdal kapott ki

Fotó: Archív

Molnár Flóra az Egyesült Államokban tanul, de az országos bajnokságra hazautazott. Szerdán az 50 méteres gyorsúszás délelőtti előfutamai után a kanizsai úszó a legjobb idővel (26,16) jutott az esti döntőbe, ám a legjobb négy időt úszott versenyző között csak pár századnyi volt a különbség.

Molnár Flóra mindössze négy századdal kapott ki
Fotó: Archív

Az esti finálé is hasonlóan szoros versenyt hozott, sokáig úgy tűnt, hogy Molnár Flóra nyer, de Senánszky Petra jobb benyúlása döntött. A debreceniek úszója végül 4 századdal ért el jobb időt, mint a kanizsai kiválóság. Győzött Senánszky 25,75-tel, Molnár Flóra 25,79 másodperccel ezüstérmet szerzett. Molnár Flóra indul még az 50 méteres pillangóúszásban és 100 m gyorson is.

A verseny a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA jóváhagyásával már olimpiai kvalifikációs viadalnak is minősül, azaz Debrecenben ötkarikás időket is lehet teljesíteni, ugyanakkor egyelőre még az idei világbajnoki szintek fontosabbak a versenyzőknek. Sós Csaba szövetségi kapitány a tavalyi glasgow-i Eb-n és azóta elért időket a mostani országos bajnokságon úszott eredményekkel bezárólag veszi majd figyelembe a kerethirdetésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában