Ismerkedés a parasporttal

2019.03.18. 19:02

Speciális versenyeket és érzékenyítő programot rendeztek Egerszegen

A Zala Megyei Speciális Sportszövetség  megtartotta az idei év  szabadidősport-rendezvénysorozatának első programját, a Kölyök Atlétika elnevezésű eseményt, amit az egerszegi Városi Sportcentrumban rendeztek meg. Emellett zajlott egy másik program is, hiszen Zalában is megemlékeztek a Magyar Parasport Napjáról.

Kerkai Attila

A Kölyök Atlétika program egy pillanata Fotó: ZMSSZ

A megye hat iskolája nevezett a Kölyök Atlétika programra: a Móricz EGYMI Lenti, a Szivárvány EGYMI Nagykanizsa, a Koncz EGYMI Zalaszentgrót, a Zöldmező EGYMI Keszthely, a Somssich Antal Iskola Zalakomár, valamint a Béke Ligeti EGYMI Zalaegerszeg.

A résztvevőket Herold József, a Béke Ligeti EGYMI igazgatója köszöntötte, majd a rendezvényt Kámán Ferenc, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülésének sportigazgatója nyitotta meg. A hat állomásból, plusz a 4 perces kitartó futásból álló programot jó hangulatban és nagy lelkesedéssel teljesítették a gyerekek. A gyakorlatok sokszínűsége, az érdekes eszközök és a feladatok is igazi kalanddá tették a napot a különböző sérülésspecifikummal élő mintegy hetven ifjú sportolónak.

A Kölyök Atlétika program egy pillanata Fotó: ZMSSZ

A másik közelmúltban megrendezett esemény a Magyar Parasport Napja alkalmából életre hívott program volt. Összesen 16 közoktatási intézmény (óvodától a középiskoláig) csatlakozott a FODISZ felhívására a „Lélekmozgató érzékenyítő programhoz”, melyen a fogyatékos emberekkel és sportjaikkal ismerkedhettek meg a résztvevők. A mozgásprogram vakfutással kezdődött, majd a kisebbek érzékenyítő játékokkal, míg a nagyobbak a para csapatsportokkal (csörgőlabda, vakfoci, ülőröplabda) ismerkedhettek. Az egerszegi Béke Ligeti iskolában lezajlott eseményen a fiatalok betekintést nyerhettek, hogy mennyivel nehezebbek a hétköznapok és a sport is mindazoknak, akik látás-, hallás- vagy mozgásfogyatékossággal élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában