Nagyon kell a győzelem

2019.03.01. 19:33

A ZTE FC a Tiszakécskét fogadja, de nem számít könnyű találkozóra

A labdarúgó NB II a 26. fordulóval folytatódik, melynek keretében a ZTE FC vasárnap (17.00), hazai pályán a Duna Aszfalt Tiszakécske csapatával találkozik. Minthogy az első három helyezett között nagyon éles versenyfutás alakult ki, nem vitás, hogy a második ZTE FC-nek mennyire fontosnak tűnik a győzelem kiharcolása.

Kerkai Attila

A gólra törő játékhoz rendelkezik a ZTE FC remek támadókkal. A képen látható Bobál Gergely is érzi a kaput, ha oda kerül, nem nagyon hibázik Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az elmúlt fordulóban az éllovas Gyirmót és a ZTE FC is kikapott, utóbbi éppen a harmadik Kaposvártól, így mindhárom együttesnek 50 pontja van. Per pillanat az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy e három csapat között dől majd el az első két hely, azaz a feljutás kérdése. A ZTE FC – ahogy az sokszor elhangzott már – célja egyértelmű és világos, hiszen vissza akar jutni az NB I-be.

– Más csapat akkor szólhat bele ebbe a versenybe, ha ez a három együttes nem teljesít továbbra is így – állapította meg a kialakult helyzetről Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője. – Győzelmek kellenek, s itt van előttünk a vasárnapi meccs, amin lehet gyarapítani a sikereink számát. Ehhez határozottabbnak kell lenni a kapu előtt, valamint gólra törően kell játszani. Nem elég csak egy-egy ziccerrel kalkulálni, többet kell kialakítani. Azért hozzáteszem, a Tiszakécske csapata az utóbbi időszakban nagyon megszervezte a védekezését. Nem is számítok könnyű meccsre, de győznünk kell.

A gólra törő játékhoz rendelkezik a ZTE FC remek támadókkal. A képen látható Bobál Gergely is érzi a kaput, ha oda kerül, nem nagyon hibázik Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Hasonló szellemben nyilatkozott az előttük álló találkozó előtt Babati Benjamin, a ZTE FC csapatkapitánya is, akit szintén megszólaltattunk az újabb fellépés előtt.

– Szeretnénk a Kaposvár elleni vereséget egy győzelemmel feledtetni! – jelentette ki. – Kielemeztük a múltkori találkozónkat, és fontos hét következik. Hét napon belül három mérkőzés vár ránk, hiszen szerdai meccsnap jön. Az első négy meccs gyakorlatilag mind rangadónak számított, ebből hármat nyertünk. Szerintem ezt látatlanban elfogadta volna mindenki. Most három újabb meccs jön. Azt nem mondom, hogy könnyűek lesznek, de be akarjuk gyűjteni ezeken is az újabb kilenc pontunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában