Vereség és vereség, de…

2019.03.22. 20:31

A Vadmacskák 59, a ZTE NKK II. pedig 4 ponttal kapott ki

A Kanizsai Vadmacskák Győrben szenvedett el kiadós vereséget az amatőr női kosárlabda NB I-ben, míg a ZTE NKK II. szintén idegenben, de szoros csatában maradt alul.

Kühne László, Kerkai Attila

Fehérben Horváth Fruzsina a ZTE egy korábbi meccsén Fotó: Jóna

Széchenyi KA Győr–Kanizsai Vadmacskák SE 110-51

(29-18, 25-13, 28-10, 28-10)

Győr. Jv.: Hernitz, Rudasits.

Kanizsa: Hegyi 13, Holló, Zsámár L. 12, Bánhegyi 6, Budai D. 11. Csere: Veres 7, Horváth N. 2, Karancz P., Scheiber E., Gutai. Edző: Zsámár Krisztián.

A hazaiaknak már az első negyedben volt egy 12-0-s szakaszuk, amivel elszakadtak ellenfelüktől. A második tíz percben a győriek még inkább kihasználták a vendégek védekezési hibáit, előnyük akkor már tekintélyes lett. A nagyszünet után továbbra is pontatlanul támadtak a kanizsaiak, emellett gyengén is védekeztek, a kisalföldiek pedig a harmadik felvonás közepén már 35 ponttal is vezettek. A záró negyedben sem változott sokat a játék képe, a dél-zalaiak már nem tudtak újítani.

Zsámár Krisztián: „Sok eladott labdánk volt, a magas embereinket nem tudtunk kihasználni a palánk alatt. A védekezésünkkel volt a legnagyobb baj, de akarat híján nem működött a támadójáték sem. Fejben nem voltunk a meccsen, sajnálom, hogy így alakult.”

Jók: senki.

Bajai NKK–ZTE NKK II. 70-66

(17-13, 21-17, 14-20, 18-16)

Baja. Jv.: Arató, Simon.

ZTE NKK II.: Böcskei 13, Hersics 12, Horváth Fanni 14, Horváth Fruzsina 10, Jurkó 15. Csere: Czigány 2, Kaj. Edző: Horváth Zsófia.

Jó mérkőzés reményében utazott Bajára a ZTE NKK II., és ez szinte teljesen meg is valósult. Az egerszegiek kevés hadra fogható játékossal utaztak el, ám annál lelkesebben és motiváltabban játszottak. Abszolút kiegyenlített volt az első félidő, a másodikban pedig volt, hogy az egerszegiek vezettek. Mi több, győzelmi esélye volt a hajrában a ZTE NKK II-nek, és egy ilyen esélyt később, kicsit nagyobb rutinnal nyilván ki is fog tudni használni az együttes.

Fehérben Horváth Fruzsina a ZTE egy korábbi meccsén Fotó: Jóna

Horváth Zsófia: „Csak pozitívan tudok gondolni a lányokra, nagyon büszke vagyok rá, ahogy ezen a meccsen játszottunk. Most is látható volt, hogy sokat fejlődtünk év eleje óta, Ez a cél, és dolgozunk tovább.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában