Idén először a legeredményesebb zalai parasportolót is elismertük

2019.02.04. 20:00

Megválasztottuk 2018 legjobb zalai sportolóit

Ahogy a több évtizedes hagyomány kötelez bennünket, 2018 végén ismét megválasztottuk az év legjobb zalai sportolóit. Lapunk sportrovatának tagjai mellett tudósítóink és a felkért sportszervezetek adták le voksukat. A győzteseket az újság hasábjain a múlt esztendő végén már kihirdettük, a díjátadóra pedig hétfőn került sor.

Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az egerszegi Galeri étterembe ezúttal minden meghívott (díjazottak, edzőik és vezetőik) el tudott jönni, ami még ünnepibbé tette az eseményt.

Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, és szólt a jutalmazottak sportteljesítményeiről, de megemlítette azt is: a Zalai Hírlap több évtizedes hagyományt ápol azzal, hogy minden évben megválasztja és jutalmazza is a megye legjobb sportolóit. Az elismerésnek presztízse van, ezért is fontos, hogy minden évben sor kerüljön a díjak átadására.

A bocsázó Bencze József (jobbra) veszi át az elismerést Horváth A. Attila főszerkesztőtől. A díjazott
egyéniben arany-, párosban pedig ezüstérmet szerzett az Eb-n Fotó: Katona Tibor

Az elhangzott köszöntők után kezdődhetett a díjak átadása, kezdve a sort a serdülőkkel. A lányoknál a Bocfölde Sportegyesület és a Zalaegerszegi Judo SE dzsú­dzsu­cuversenyzője, illetve cselgáncsozója, Tóth Alexa vehette át a díszes serleget, a fiúknál az EuropTec-ZÚK úszója, Betlehem Dávid lett a díjazottunk. A hazai bajnokságok mellett mindketten a nemzetközi színtéren is bizonyították már tehetségüket.

Az ifjúsági lányoknál a ZTE NKK kosárlabdacsapatának fiatal tehetsége, Kovács Georgina lett a szavazás győztese, aki már a felnőttgárdában is gyökeret vert, emellett az U18-as válogatottal világbajnoki 4. helyezést és Európa-bajnoki bronzérmet is nyert tavaly. A fiúknál szavazásunk győztese a Zalaszám-ZAC atlétája, Dienes Mátyás lett, aki korosztálya legjobbjának bizonyult idehaza.

A juniorok kategóriájában a lányoknál a Toriki KHKE karatékája, Takács Virág Vivien győzött, és vehette át ünnepségünkön a serleget, míg a fiúknál a ZTK-FMVas tekése, Farkas Ádám lett a díjazott.

A felnőttek korosztályában ezúttal két sportlövőt köszönthettünk. A nőknél Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG Erdész LK sportolója kapta a legtöbb szavazatot, aki tavaly már a felnőttek között versenyzett, és a légpisztolyos számban bajnoki címei mellett országos rekordot is lőtt. A férfiaknál Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub légpuskása érdemelte ki az elismerést, és a rendezvényen is elhangzott: mindketten gőz­erővel készülnek már a közelgő Európa-bajnokságra.

A csapatok versenyében a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsa Sakk Klub korábban többször is elnyerte már az Év Zalai Csapata díjat. A sakkozók tavaly tizenegyedik alkalommal végeztek az élen az NB I-es csapatbajnokságon.

A díjátadó a korábbi évektől eltérően a győztes csapat kihirdetése után nem ért véget. Első alkalommal került ugyanis díjazásra Zala megye legjobb parasportolója is. Lapunk és a Fogyatékosok Országos ­Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége megállapodása eredményeként a Zala Megyei Speciális Sportszövetség javaslatára hirdettük ki a győztest. Aki nem más, mint Bencze József bocsázó, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Napsugár Otthonának ellátottja. Bencze József tavaly egyéniben arany-, párosban pedig ezüst­érmet szerzett a luxemburgi Európa-bajnokságon.

A serlegek átadása után hétfői ünnepségünk a megszokottak szerint baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában