Van esély

2019.02.20. 16:15

Magyar Kupa: kikapott az Andráshida, de nyílt maradt a továbbjutás

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén szerdán a harmadik vonalban szereplő Tarr-Andráshida csapata az NB II-es Soroksár vendége volt. A zalaiak ugyan 3-2-re kikaptak, de hatalmasat küzdöttek és nyílt maradt a továbbjutás kérdése is.

Kerkai Attila

Egy korábbi meccsen készült fotónkon Nagy Zoltán (a labdával), aki két gólpassz is adott, ám később le kellett cserélni

Fotó: Katona Tibor

Soroksár SC – Tarr Andráshida 3-2 (1-2)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Jv.: Nagy R. (Varga Zs., Máyer).

Soroksár: Steer – Lipcsei A., Tamási Zs, Szpirulisz, Valencsik – Gárdos, Bor – Kovács Dávid (Erdélyi, 46.), Derekas, Lőrinczy. – Pál A. vezetőedző: Lipcsei Péter.

Andráshida: Czirjék – Marsai, Takács, Fábián K., Kalamár, Nagy Z. (Tóth L., 46.) – Szabó M., Horváth T., Szegleti – Bíró A., Bontó. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Lőrinczy (9.), Erdélyi (46., 65.), illetve Fábián (26., 34.).

Az NB III-as Andráshida története során a mostani kiírásban jutott a legmesszebb a Magyar Kupában, hiszen nyolcaddöntős még nem volt. Ám, hogy ez lesz-e számára a végállomás, nos, ez majd egy hét múlva kiderül. A szerdai soroksári találkozót nem várhatta túl jó előjelekkel a zalai csapat, hiszen sérülések és betegségek miatt nem mindenkire számíthatott Dobos Sándor vezetőedző. A házigazda Soroksár részéről elhangzott: a hét végi bajnoki vereségük után éhesek a sikerre, Lipcsei Péter vezetőedző pedig több poszton is változtatott csapata legutóbbi összeállításán.

Egy korábbi meccsen készült fotónkon Nagy Zoltán (a labdával), aki két gólpassz is adott, ám később le kellett cserélni Fotó: Katona Tibor

A mérkőzést remek időben kezdhették a csapatok, a Soroksár pedig többet birtokolta a labdát. Lakatos révén adódott is egy nagy helyzete, megpróbálta Czirjék lába között a kapuba terelni a labdát, de a zalai hálóőr védett. A 9. percben viszont már vezetett a „Sori”. Lakatos futott el a bal oldalon, laposan középre adott, a hosszún érkezett Lőrinczy, aki a kapuba lőtt, 1-0. A kapott gól után az Andráshida elkezdett többet kezdeményezni és egy időre többet is birtokolta a labdát. Két szögletet is elvégezhetett, kiegyenlítetté tette a mérkőzést. Noha a Soroksár is támadott, de nem volt veszély ebben, aztán jött a zalai válasz. A 26. percben szabadrúgáshoz jutott a Hida. A balról, 35 méterről Nagy Zoltán által a kapu elé ívelt labdára a fiatal, az első csapatan most bemutatkozó Fábián Kristóf érkezett, aki kissé jobbról úgy fejelt a kapuba, hogy a labda előtte a földön is megpattant, 1-1. Egy perc múlva egy remek zalai kontra végén Bíró került helyzetbe, de 13 méterről kisodródva a kapusba lőtt. És nem volt vége. A 34. percben ismét szabadrúgáshoz jutott az Andráshida, ezúttal a jobb oldalról,. A labdát megint Nagy Z. tekerte középre, és újra Fábián érkezett, aki ezúttal kissé balról, 7 méterről a rövid sarokba bólintott, 1-2. Micsoda bemutatkozás volt ez a fiatal játékos részéről! Az Andráshida nagyon taktikusan játszott, de később a zalaiak pár percre emberhátrányba kerültek és ekkor nyomott is a házigazda. Nagy Zoltán fejelt össze ellenfelével, szédült, ám az utolsó percre még visszaállt.

A második félidőre viszont már nem futott ki a két gólpasszt adó Nagy Zoltán, akinek a helyére Tóth László érkezett. És jött a a hazai gól, talán túlságosan is korán... A középkezdés után 20 másodperc telt el és a csereként beállt Erdélyi egyenlített, 2-2. Ez azért érezhetően megfogta az Andráshida csapatát, sőt gyakorlatilag nyomás alá helyezte a házigazda. A zalaiak nehezen lépték át a felezővonalat, miközben hátul blokkoltak, ha kellett, vagy szerepeltek, de idő kérdésének tűnt az újabb hazai találat. Ami a 65. percben következett. Egy balról érkező átadás után ismét a zalai ötösön pattogott a labda, Erdélyi lecsapott rá és a kapuba lőtt, 3-2. A 66. percben jött az újabb sokk: Fábián szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Soroksár. A labda mögé Lőrinczy állt, jobbra tartó félmagas lövését viszont Czirjék Zoltán kapus nagy bravúrral kivédte! Az események pedig sorra jöttek egymás után, a 68. percben andráshidai kontra végén Fülöp szerzett labdát, indította Tóth Lászlót, aki jó helyzetben, egy védő szorításából lőtt, de a hazai kapus védett. A zalaiak csereembere ezt követően újabb kontratámadások után még kétszer került gyakorlatilag ziccerbe, de nem jött össze az egyenlítés, védett a kapus. A hajrában a zalaiak már próbálták tartani az eredményt, hiszen az idegenbeli 3-2-es vereség tulajdonképpen nem tűnt rossznak a visszavágóra. A Soroksár többet támadott, de gól már nem esett.

A vereség ellenére a Tarr Andráshida együttesének a tagjai ezen a találkozón nagyot küzdve, taktikusan futballozva játszottak. A zalai csapat elérte azt, amit tervezett, vagyis nem lefutott még a továbbjutás kérdése, és a Soroksáron szerzett két gól még sokat érhet. Visszavágót február 27-én (13.00) Andráshidán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában