Már készülnek a negyedikre

2019.02.18. 20:49

Három nehéz feladatot sikerrel megoldott a feljutásért küzdő ZTE FC

Bedi Bence – néhány társával együtt – megélte már a mélységeket és a magasságot is, mindenesetre a ZTE FC középpályása némi óvatossággal nem tervez előre, mindig a következő feladatra koncentrál. Hétfőtől már a Kaposvár elleni, vasárnapi rangadóra.

Kerkai Attila

Fehér szerelésben Barczi Dávid, aki az előkészítésben jeleskedik

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC csapata vasárnap a Nyíregyházát győzte le hazai pályán 2-1-re, s maradt az NB II második helyén, ugyanis a Gyirmót is nyert, így mindkét csapatnak 50-50 pontja van. Vasárnap előbb Bedi Bence fejelt egy szép gólt, majd Babati Benjamin lőtt egy fineszes találatot, a ZTE FC simán vezetett, de a második félidő már nem volt részéről ennyire gördülékeny. A győzelmét viszont nem veszélyeztette az ellenfél, a 2-1-es eredmény ellenére sem – de persze egyszerűbb lett volna még gólokat lőni… Az első találat szerzőjét, Bedi Bencét kérdeztük a mérkőzés után egyrészt a góljáról és az összecsapásról, hogy vajon mitől lett ellentétes „előjelű” a második félidő, amiben amúgy a lefújás után a két szakvezető is egyetértett.

– Érdekes volt a gólom, hiszen előtte pont ugyanúgy érkezett a labda Kiss Mátétól hozzám, de akkor a kapus szögletre mentett – mondta Bedi Bence, amikor erről kérdeztük. – Gyakorlatilag ugyan­oda lőtte azt a szögletet is, és ugyanonnan fejeltem, csak másodjára a kapus feje fölé a kapuba. Örülök a győzelemnek, ugyanakkor a második félidőben talán túlzottan is átadtuk a kezdeményezést az ellenfélnek, bár megjegyzem, tiszta helyzete nem volt a Nyíregyházának. Amikor szabadrúgásból szépített, szerintem onnantól újra átvettük az irányítást, de az igaz, hogy nem jöttek már a további góljaink.

Fehér szerelésben Barczi Dávid, aki az előkészítésben jeleskedik Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC háromból három győzelmet szerzett a tavasz során. Bedi Bencétől azt is kérdeztük: ilyen nyitányra számítottak-e.

– Bevallom, nem fogalmazódott meg semmiféle terv, mindig csak a következő fel­adatot nézzük, és abból akarjuk kihozni a legtöbbet – válaszolta a felvetésre a középpályás, aki egyébként visszalépett egy sorral a védelem bal oldalára, amióta Gergényi Bence sérült.

– Tudtuk, hogy nehéz ellenfelek jönnek sorban az első négy mérkőzésünkön, eddig hármat behúztunk. Most a Kaposvár ellen készülünk, arra koncentrálunk, és remélem, meglesz a negyedik is. Abban az esetben ugyanis a somogyiakkal szemben már hat pontra nőne az előnyünk.

A két gólszerzőről már szót ejtettünk, de a mostani találkozó kapcsán is meg kell jegyeznünk: Miroslav Grumic nagyon hasznosan futballozik, ahogy Barczi Dávid is. Mindketten játsszák a futballt, jó példa rá Barczi gólpassza, amit Babati váltott gólra. Mindkét mozdulat olyan volt, amiért érdemes futballmeccsre járni.

Szó esett a közönségről, Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón kitért erre is. A hivatalos nézőszám vasárnap 2563 volt, ami az NB II-ben kifejezetten magasnak számít.

– Le a kalappal a szurkolótábor, különösen a kapu mögött helyet foglalók előtt, akik végigszurkolták a meccset – mondta Dobos Barna.

– Ez sokat jelent, de az lenne az igazi, ha a lelátó többi részén is még többen szurkolnának.

Ahogy Bedi Bence már említette, következik a Kaposvár elleni rangadó, amit vasárnap (18.00) a somogyi megyeszékhelyen rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában