Hosszabbított az edző, lengyel ellenfél érkezik

2019.02.19. 19:58

Alpok Adria Kupa: a ZTE KK a GTK Gliwicét fogadja

Szerdán ismét pályán a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese, amely az Alpok Adria Kupa negyedöntőjében a lengyel GTK Gliwice csapatát fogadja 18 órától. Bencze Tamás, az egerszegiek vezetőedzője pedig két évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal.

Kerkai Attila

Bencze Tamás „szuggerálja” játékosait egy Falco elleni időkérés alkalmával

Fotó: Pezzetta Umberto

Szerdán tehát lengyel ellenfelet fogad a ZTE KK, a visszavágót jövő kedden rendezik a sziléziai városban. Amit pedig az ellenfélről tudni kell: a GTK Gliwice fiatal klub, hiszen 1998-ban alapították, kezdetben utánpótlásneveléssel foglalkozott. Felnőtt együttest először 2007-ben szerveztek, amely a lengyel harmadik vonalban kezdett, később a második vonal következett, és a 2017-2018-as szezon kezdetén csatlakozott a lengyel élvonalhoz. Az első évben a 14. helyen végzett, a most zajló bajnokságban a 16 csapatos élvonalban a 11. helyezett (7/12-es mutatóval) Pawel Turkiewicz együttese. A nemzetközi színtéren is bemutatkozó csapatról van szó, amely először indult el valamely európai kupában.

Az Alpok Adria Kupában a Gliwice a D-csoport küzdelmeit öt győzelemmel és egy vereséggel az élen zárta, a ZTE KK a C-jelű négyesben (4/2) a második helyen végzett. Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője elmondta: nem fognak tartalékolni a lengyelek ellen, vagyis a lehető legtöbbet akarják kihozni az első mérkőzésből.

Bencze Tamás „szuggerálja” játékosait egy Falco elleni időkérés alkalmával
Fotó: Pezzetta Umberto

– Természetesen próbáltuk feltérképezni az ellenfelet, s azt kell, hogy mondjam, a szezon elején erősebbnek tűnt a csapatuk, majd nemrég két légióst is cseréltek, de szerintem ez a mostani összetételük gyengébb – mondta a zalaiak szakvezetője. – De nem gyenge a csapat, amely öt amerikai légióst foglalkoztat, és erőteljes, agresszív a játéka. Türelmesnek kell lennünk. A továbbjutás a célunk, és a negyeddöntőben a Körmend következne, amely már továbbjutott. Szerdán mindent beleadunk, akár annak árán is, hogy a fiatalokat kevesebbet foglalkoztatjuk. Green beépítése lesz a legfontosabb a lengyelek elleni két meccsen, hiszen csak március elején játszunk ismét a bajnokságban.

A korábban betegséggel küzdő Agafonov és Szabó Zsolt is kezdi visszanyerni erejét, Papp Péter viszont egy hónapot kihagy. A szakvezető elmondta, hogy a sérült bokájára kap kezelést a játékosa, s ennyi időbe telik, mire visszatérhet a pályára.

Bencze Tamás pedig a klubbal közös szándékkal meg­hosszabbította szerződését 2021 nyaráig. A szakember nem is titkolta, nem volt nehéz meghozni a döntést.

– Magam is szerettem volna itt maradni és a klub is marasztalt – mondta a vezetőedző. – Nem rossz irány, amit követünk, és a szurkolókhoz is talán közelebb áll az, hogy nem csak légiósokra építünk. Ezt a vonalat akarjuk tartani, s ha lesz kis szerencsénk, akkor akár még merészebb álmokat is szövögethetünk. Voltak más ajánlataim, talán jobb kondiciókkal is, de egerszegi vagyok, és a szakmai kihívás, valamint a lokálpatriotizmus és az elmúlt négy év miatt maradtam. Hozzáteszem, a vezetés is korrekt ajánlatot tett, azt gondolom, mindkét fél elégedett lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában