Egy sorozat lezárul

2019.01.08. 18:51

Jöhet a tizedik nagykanizsai Deme Richárd Emléktorna

A jubileumi, X. Deme Richárd Teremlabdarúgó Emléktornát rendezik szombaton a Zsigmondy-csarnokban, reggel 7.45 órától.

Kühne László

– Szép jubileumhoz érkezünk, és úgy gondolom, ez a legjobb alkalom arra is, hogy lezárjuk ezt a sorozatot – kezdte a főszervező, Lőrincz László. – Nagy szavakat fölösleges használni. Egyszerűen felnőtt egy újabb focista nemzedék, ez már nem az a generáció, melynek tagjaival mi kezdtük, és nem szeretném, hogy a résztvevők ne tudják, kinek az emlékére focizunk.

A fiatalon elhunyt néhai labdarúgó, Deme Ricsi is büszke lenne rá, hogy a tornát zsinórban ötször az az FC Oportó nyerte meg, amelyben ő is kispályázott. A torna az évek során kinőtte magát, az utóbbi időszakban a résztvevő csapatok számát már maximalizálni kellett tizenhatban. – Idén is négyes csoportokban kezdünk, és a mezőnyben Ricsi nagypályás gárdái közül is több szerepel.

Már most büszkék lehetünk arra, hogy a majd’ tíz év több száz meccsén a kétperces kiállítások számát egy kezemen meg tudnám számolni. És talán a saját csapatom, az Oportó sem veszi rossz néven, ha azt mondom: nem bánnám, ha valaki letaszítana minket a trónról. Persze, ehhez az adott alakulatnak igencsak meg kell küzdenie…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában