Jászberény és Cegléd az úti cél a hétvégére

2019.01.11. 20:32

Idegenben játszanak élvonalbeli kosárlabdázóink

A hétvégén idegenben szerepel a megyeszékhely mindkét élvonalbeli kosárlabdacsapata: a Zalakerámia-ZTE KK szombaton (18 óra) Jászberénybe látogat, míg a ZTE NKK-ra vasárnap (17) a Cegléd vár.

Jóna István, Varga Andor

A zetés Durázi Krisztofer (fehérben) szorult helyzetben a Jászberény elleni hazai bajnokin.

Fotó: Katona Tibor

A Jászberényi KSE férficsapata a 15. forduló előtt harmadik a tabellán, egy győzelemmel és két hellyel jobban áll a ZTE KK-nál, melytől amúgy a 2. körben októberben 70-66-ra kikapott Egerszegen. A JKSE az utóbbi két fordulóban is nyert (otthon a Kaposvár ellen, majd Pakson), amikor pedig a ZTE kikapott. Más „élmény” lehet tehát mostanság Jászberénybe utazni, mint akár csak a múlt szezonban.

A zetés Durázi Krisztofer (fehérben) szorult helyzetben a Jászberény elleni hazai bajnokin.
Fotó: Katona Tibor

– Szerintem az elmúlt egy-két évben sem volt ez egyszerű kirándulás, és talán már akkor sem, amikor én ott dolgoztam – reagált a felvetésre Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Az a kis csarnok egy olyan vár, melynek bevételével sok csapatnak meggyűlt a baja. A katonák sem akármilyenek benne, hiszen van öt légiósuk, illetve három olyan magyar, akik évek óta 15-20 perceket játszanak meccsenként az élvonalban. Míg nekünk három külföldink van, és egy magyar, aki ezeknek a paramétereknek megfelel. Kétségkívül nagyobb tehát a hazaiak merítési lehetősége, de nincs mese, így kell velük felvenni a versenyt. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem, hiszen minden sikernek óriási jelentősége van, elvégre a bajnokság második fele nehezebb lesz az elsőnél, lévén, a riválisainkkal idegenben játszunk. Mint például most Jászberényben. Legutóbb Kecs­keméten azt a minimális célt sikerült elérnünk, hogy kevesebbel kaptunk ki, mint amennyivel idehaza nyertünk az ősszel, mindent el fogunk követni, hogy Jászberényben a négy pontnál szűkebb vereségnél jelentősebb tettet vigyünk véghez.

A ZTE-ből Durázi és Kis küzdött kisebb sérüléssel a közelmúltban, de a hét második felében már mindketten teljes intenzitással edzettek. És várják a klubnál az új légiós, Alandise Harris érkezését, hogy terhet vegyen le az alapemberek válláról.

Jobbra fehérben Gáspár-Szalay Virág robog a ceglédi kosár felé
Fotó: Pezzetta Umberto

A Diósgyőr elleni, bravúr kategóriába tartozó győzelem után az idén gyengébben muzsikáló Cegléd vendége lesz holnap a ZTE NKK.

– A DVTK legyőzése nagyon értékes, minden hasonló eredmény később fontos pluszként fog jelentkezni – mondta Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője. – És nem szeretnénk ezt elrontani, mondjuk úgy, hogy jóval gyengébb játékkal kikapunk Cegléden.

Elvárható, hogy a lányok a folytatásban is megtegyenek mindent a sikerért.

A tréner felhívta a figyelmet: a Cegléd hullámzó teljesítménye megtévesztő lehet:

– Elég hektikus a játékuk, mert sok játékos cserélődött ki a keretükben. Képesek otthon kikapni a BEAC-tól, majd megverni a Győrt. Jó légiósaik vannak, épp a héten igazoltak egy, a WNBA-ben három szezonban is szereplő amerikai lányt, így nem számítunk könnyű meccsre. A védekezésünk lehet a siker kulcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában