Hévízi célok: folytatni!

2019.01.09. 17:58

A megyei I. osztály hibátlan éllovasa megkezdi a munkát

Hivatalosan majd csak hétfőn kezdi meg felkészülését a tavaszi szezonra a megyei labdarúgó bajnokság I. osztályában hibátlan mérleggel vezető Hévíz SK együttese, azonban a játékosok – egyéni program alapján – már edzésben vannak. A fürdővárosiak a tavasszal már a bajnokság végén esedékes NB III-as osztályozóra is készülnek, feltéve persze, ha megnyerik a pontvadászatot. Mindenesetre erre készülnek.

Kerkai Attila

Vass György (a labdával) a Hévíz házi gólkirálya 14 találattal, aki a kanadai táblázatot is vezeti

Fotó: Katona Tibor

Csendes nap volt a hévízi sportcentrumban a keddi, amikor találkoztunk Damina Lászlóval, a Hévíz SK labdarúgócsapatának vezetőedzőjével. Ám, kézzelfogható volt már a készülődés hangulata is. Játékosok érkeztek a stadionba, akik edzőként az utánpótláscsapatok munkáját segítik, hiszen a fiatalok néhány korosztálya számára éppen aznap kezdődött meg a téli felkészülés. Damina László összességében elégedett lehet csapata eddigi teljesítményével, hiszen haladnak azon az úton, amit elterveztek. Ezen kívánnak a jövőben is járni…

– Valóban elégedett vagyok, hiszen kitűzött célokat elértük – ismerte el a szakvezető, aki előtt papírok, s az ezeken olvasható elemzések is mindezt alátámasztják. – A játékosok be nem fejezett képzését elvégeztük az ősszel, melynek első hat hetében elsősorban fel szerettük volna térképezni a taktikai és technikai szintet. A játékosok sokat léptek előre és megvalósult a másik célkitűzésünk is, azaz az eredményesség. Ami úgy szólt, hogy az első három helyezést terveztük be, ám úgy, hogy közben lőtávolon belül is legyünk a bajnoki címért. És van egy harmadik cél is, amiről eddig még nem beszéltünk. Az U19-es csapatból nyolcan vannak olyan fiatalok, akik már az ősszel is a felnőttcsapattal edzettek heti négyszer. A célunk az volt, hogy őket folyamatosan figyeljük, képezzük, hogy kiderüljön, kikre számíthatunk majd közülük a felnőttcsapatnál.

Ebben nagyot léptünk előre, hiszen több újoncot avattunk. Tóth Gergő, Pődör Regő, Nagy Richárd és Kiglics Adrián is játszott a felnőttcsapatban. S ott van még a ZTE-től kölcsönkapott Vass György és Horváth Dániel. Velük kapcsolatban a kérés az volt, hogy csapatunkban érjék el a felnőtt futballhoz szükséges érettséget. Mindketten alapemberek voltak az ősszel. Ráadásul a kanadai táblázatot – gólok, gólpasszok – is ők vezetik: Vass 19 ponttal, Horváth pedig 17 pontos ebben az összevetésben.

Vass György (a labdával) a Hévíz házi gólkirálya 14 találattal, aki a kanadai táblázatot is vezeti Fotó: Katona Tibor

Csapata téli felkészülését is alaposan megtervezte Damina László, legalábbis, mi ezt szűrtük le szavaiból.

– Hétfőn kezdünk, de már eddig is mozogtak a srácok, akik egy egyéni edzésprogram alapján két-három hete már mozognak – mondta Damina László. – Sőt, ezen a héten már felméréseket is végzünk a fizikai állapotukról. Elsődlegesen tovább akarunk fejlődni, hiszen szeretnénk osztályozót vívni a szezon végén. A pontszámunk megvan a folytatáshoz, százszázalékos a mérlegünk, de a legfontosabb, hogy az NB III-as szinthez közelítő fejlettséget is mutassunk. Ennek érdekében tavasszal lehet, hogy egy-két dolgot be kell áldoznunk. Például, nem igazolunk a télen…, legfeljebb egy, vagy két fiatalt. Ha valaki megyei szinten nem tud kiemelkedőt nyújtani, az már kevés lesz a harmadik ligás szinthez.

Damina László arról is beszélt, hogy meccsenként mindössze 1,2-es volt a sérültjeik száma az ősz során, s ahogy fogalmazott, ez a sportgyógyászati hátterüknek is köszönhető, amiért köszönetet mondott a stábnak. Szerinte ez is fontos tényező. A felkészülésükről elmondta, heti négy alkalommal tréningeznek, és a hetet mindig egy-egy edzőmeccsel zárják. Többek között játszanak majd az NB III-as Sárvárral, és a horvát II. ligás Csáktornyával is, s összesen hat előkészületi találkozót terveztek be. Ám, hogy a tavasszal érheti-e meglepetés a csapatot, erről is kérdeztük a szakembert.

– Először is, szinte lehetetlennek tűnik, hogy a tavaszi 13 meccsünket is lehozzuk hibátlanul, de persze mi arra készülünk, hogy mindet megnyerjük – válaszolta. – Aztán hiába kiváló a sportgyógyászati háttér, a futballban benne vannak a komolyabb sérülések, de mi bízunk benne, hogy ezek elkerülnek bennünket. Miután szeretnénk osztályozót vívni az NB III-ért, egyben arra is készülünk, hogy a tavasz végére legyen a csapat a lehető legjobb formában. Mindenképpen nehéz tavaszra készülök, hiszen az ellenfelek is biztosan majd a Hévízt akarják legyőzni, ami jó is, hiszen még keményebb erőpróbákra kényszerítenek bennünket. A mezőnyben pedig vannak olyan csapatok, gondolok itt a Gellénházára, a Szepetnekre, a Semjénházára, melyek az ősszel is jó benyomást keltettek és jó szakmai munka zajlik náluk. Ők mind beleszólhatnak még a versenyfutásba. Mi viszont azért dolgozunk, hogy sikerüljön a céljainkat megvalósítani, Hévíz város önkormányzatának támogatása nélkül persze nem tarthatnánk itt, amiért köszönet jár és reméljük, hogy élvezzük majd ezt a támogatást a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában