Sport

2018.12.23. 19:53

Megint egy bravúr: a ZTE KK nagy csatában legyőzte az Albát!

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a 11. forduló keretében a Zalakerámia-ZTE KK együttese az Alba Fehérvárt fogadta vasárnap este.

Kerkai Attila

Drámai csatában a ZTE KK újabb bravúrt ért el.

Zalakerámia-ZTE KK – Alba Fehérvár 89-83 (20-17, 17-27, 22-17, 30-22)

Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Papp P., József Á., László J.

ZTE KK: Ware 18, Thompson 18/3, Gulyás, Szabó Zs. 15/3, Agafonov 22. Csere: Durázi 5, Papp 9/9, Doktor 2, Bagó, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Tóth P. 5/3, Keller I. 2, Freeman 17/9, Lóránt P. 17/3, Heath 8. Csere: Zeno 11/3, Bullock 5/3, Cartwright 5, Filipovity 7, Peringer. . Vezetőedző: Jesus Ramirez.

Kipontozódott: Gulyás (28.),

A ZTE KK szerdai pécsi sikeréből próbált erőt meríteni, hiszen akkor is három légióssal esélytelenebbül, de győzni tudott a PVSK vendégeként. Vasárnap este még nagyobb falat várt az egerszegiekre, annak ellenére is, hogy a fehérváriak eddig a bajnokságban gyengébben szerepeltek, ám csapatuk így is nagyon erős, ráadásul sérülése után visszatért az együttesbe Lóránt Péter is. Remek hangulatban kezdődhetett a találkozó, ugyanis az egerszegi publikum nagyon bízott kedvenceik újabb bravúrjában. Kifejezetten élvezetes első negyedet produkáltak a csapatok, s mindig a ZTE KK járt előrébb, amely jól védekezett és élt a lehetőségeivel. A 7. percben 15-9-re vezetett, s ekkor kért először időt az Alba frissen kinevezett vezetőedzője, Jesus Ramirez. Az is látszott, hogy a fehérváriak sokkal bővebb rotációval rendelkeznek és ezt érezhetően ki is akarták használni. Megkezdte az Alba felzárkózást, s ekkor jött jól a ZTE-nek Papp hármasa, de a második negyed elején Bullock hármasával a vendégek vezettek (20-22), amikor a szerdai meccs hőse, Szabó rázta meg magát és újra a ZTE-nél volt az előny (26-22). A nézők nem panaszkodhattak, és a zalaiaknak megvolt az esélyük, hogy előnnyel forduljanak (37-31), azonban nagyon elrontotta az utolsó két percet. A kapkodást az Alba maximálisan kihasználta és egy 13-0-s sorozattal ellépett (37-44).

 

Fordulás után tartotta pár pontos előnyét a vendégcsapat, a ZTE azzal tudta tartani a lépést (48-50), hogy ha nem volt megjátszható Agafonov, akkor betörésekből Thompson és Ware egy-egyezett. És az, hogy nem sebezhetetlen az Alba sem, Thompson remek egyéni akciója mutatta meg (52-52) és a zalaiaknak semmiről sem kellett lemondaniuk. A másik oldalon Freeman volt a legbiztosabb pontszerző és Lóránt is betalált, de ahogy említettük, bőséges volt a választék a vendégeknél, hogy éppen ki kapja el a fonalat (52-57). A ZTE megint visszajött, nem volt unalmas találkozó, az biztos, Agafonov pedig egyenlített (59-59). Bőven ígért még izgalmakat a mérkőzés, amikor Zeno sorozatban talált be és már 10 ponttal ment az Alba (61-71). A ZTE hatalmasat küzdött, esélyt teremtett még magának, hogy utolérje az ellenfelet: Szabó hármasával már csak egy pont volt a különbség (76-77), Papp Péter triplájával pedig már vezetett (79-77)! A közönség tombolt, Agafonov betalált, amire Tóth hármasa volt a válasz (81-80). Sportszerűtlen hiba miatt a ZTE dobhatott büntetőt, majd Agafonov is betalált (85-80), de megint jött egy fehérvári hármas. Maradt 11 másodperc, a ZTE támadott és már nem hibázott. Legyőzte az Alba Fehérvárt, amely szintén nagyot harcolt.

Bencze Tamás: „Amikor Zeno meglepett minket és mínusz tíz ponttal álltunk, akkor sem remegtünk meg. Csapatomon látszott a fáradtság, de a közönség óriási biztatása mellett nagy sikert aratttunk. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Jesus Ramirez: „A mérkőzés végén a ZTE összeszedettebben játszott, mi pedig védekezésben szétestünk. A vereség ellenére az utóbbi időszakhoz képest most láttam a legtöbb pozitívumot csapatunknál. Gratulálok az egerszegieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában